Skip to main content

Quintus favoriet in eredivisie, Tachos en BFC zijn gevaarlijk

By 29 augustus 2019Achtergrond, Eredivisie, Voorpagina

Gelijktijdig met de BENE-League gaat ook de eredivisie dit weekend van start. Quintus is favoriet voor de titel. Tachos, BFC en E&O moeten voor gevaar zorgen.

Advertentie

In de lente degradeerde Quintus na drie jaar vanuit de BENE-League naar de eredivisie. Rob Vis en Jack van Lier werden aangesteld als het trainersduo en krachten als Bernie Vermeer en Alex Koop bleven de groen-witten trouw.

Max de Maat, Niels de Jong (beide Aalsmeer) en Collin de Vette (Volendam) hebben de Heulse formatie de rug toegekeerd. Daartegenover staat de komst van doelman Paul Vis. Hij maakt de overstap van competitiegenoot Hellas naar de ploeg van zijn broertje Rob.

Tachos
Aanwinst Vis benadrukte dat Quintus uit is op de schaal: “Als degradant ben je, natuurlijk, een van de kanshebbers. Het wordt hard werken, maar als je naar het materiaal kijkt moet je voor de titel gaan. Ik ga niet politiek correct lullen.”

Advertentie

BFC, E&O en Tachos worden betiteld als outsiders om het kampioenschap en daarmee rechtstreekse promotie naar de BENE-League. Laatstgenoemde ploeg is in de eerste speelronde de opponent van Quintus. In Waalwijk vindt de eerste, belangrijke, krachtmeting van het seizoen plaats. Tachos, dat zich onder meer versterkte met Joost Rombouts (Bevo) en jeugdinternational Odirin Jerry (Sittardia), wordt omschreven als fit, jong en gretig.

Maurice Canton
Door het aantrekken van Jordi Govaarts en Freek Janssen beschikt BFC aankomend seizoen over de nodige kwaliteit onder de lat. Tel daarbij de komst van hoofdtrainer Maurice Canton, die ervaring heeft op hoger niveau, op en een gevaarlijke outsider om de titel is gebrouwen. Ook oud-spelmaker van Bevo Rik Elissen speelt in het groen-geel.

Lees ook: Timmerman moet Havas in eredivisie houden

Ook E&O moet in de gaten gehouden worden. De brigade van Freek Gielen is E&O gebleven. Zo zijn ook dit jaar spelers als Daan Molenbroek, Rick Wielage en Kilian Tubben in Emmen te bewonderen. E&O moet het een aantal maanden stellen zonder de geblesseerde doelman Wouter Sijpkes. Ter vervanging is Bjorn Brachten (LIONS 2) aangetrokken.

Bouwen
Hellas, dat afgelopen seizoen nog tweede eindigde en pas na de derde partij boog voor BENE-Leagueploeg Hurry-Up, is een hoop kwaliteit kwijtgeraakt aan de concurrentie. De Hagenezen mogen opnieuw bouwen. Ook oud-kandidaat om de titel DFS Arnhem heeft een pas op de plaats gedaan. De Gelderlanders zijn de samenwerking aangegaan met Huissen.

Eerste speelronde eredivisie (zaterdag 31 augustus):
DFS Arnhem – Havas
LIONS 2 – E&O
Hellas – Aalsmeer 2
Tachos – Quintus
Olympia’89/DOS’80 – WHC-Hercules
Volendam 2 – BFC

Foto: Tina Kolthof

Advertentie