Skip to main content

Quintus gaat op prijzenjacht!

Het is een mooie week voor de handbalsters van Virto/Quintus. Morgen staan ze in de bekerfinale tegen VOC, zondag spelen ze de return tegen Dalfsen voor een plaats in de finale om de landstitel én het talent Tessa van Zijl heeft laten weten dat zij nog een jaar blijft.

Advertentie

Vrolijke gezichten dus bij de Heulse club, die zo nadrukkelijk met de vrouwen en de mannen (plaatsing Bene-League) aan de weg timmert. Even leek het erop, dat Van Zijl in navolging van een aantal andere beloftevolle speelsters ook voor een vervroegd avontuur in het buitenland zou kiezen. ,,Nee, ik heb definitief besloten bij Quintus te blijven. Ik wil mijn studie eerst afmaken en ik kan hier nog genoeg leren,” aldus de net 20 jaar geworden mbo-studente Wellness & Lifestyle.

De linkshandige opbouwspeelster, die met handballen bij Verburch begon, is van grote waarde voor de Westlandse ploeg van coach Alex Curescu. Zij wordt geroemd om haar doorzettingsvermogen en haar gedreven speelstijl. ,,Ik geef nooit op. Ook als het onmogelijk lijkt, probeer ik het voor elkaar te krijgen,” aldus Van Zijl, die bezig is aan haar tweede seizoen bij Quintus.

Die eigenschap zal haar morgen en zondag in de twee topduels goed van pas komen. VOC lijkt de favoriet voor de eindzege in de bekerfinale en Dalfsen begint aan de tweede wedstrijd met een voorsprong van vier doelpunten. Onmogelijke missie dus? Van Zijl fel: ,,Tuurlijk niet. Ik ben niet iemand die zegt: dat doen we wel even. Die vier doelpunten maken we wel even goed. Nee, maar ik geloof altijd in de kansen die we hebben. Dat geldt zeker ook voor morgen tegen VOC. Zij favoriet? Oké, dat zal wel, maar zij beginnen ook op nul net als wij.”

Advertentie

Tessa van Zijl weet wat er anders moet in vergelijking met de verloren partij tegen Dalfsen. ,,We moeten veel meer druk zetten en een hoger tempo spelen. We hebben het als team niet goed gedaan. Het collectief is onze grote kracht, maar we hebben tegen Dalfsen op sommige momenten te individueel gespeeld. Ik zeg niet, dat het zo maar gaat gebeuren, maar als we zó spelen als we kunnen, dus als team knokken, dan hebben we beslist kansen.”

De voorbereiding op VOC is optimaal. Van Zijl: ,,We zijn er al lange tijd mee bezig en zijn op de trainingen helemaal gefocust op die wedstrijden. Het is woensdag mijn vrije avond, maar ik ga niet stappen of zo. Lekker rustig op de bank liggen, op tijd naar bed en goed letten op het eten. We hebben twee belangrijke wedstrijden dicht op elkaar. Dat is niet makkelijk, maar het is niet anders. Het is mooi dat we zo ver zijn gekomen. Dan moet je ook je levensritme aanpassen. We moeten topfit zijn en alles moet kloppen. Alleen dan hebben we een kans. We willen dit superseizoen afsluiten met een prijs.”

Op volle sterkte 
Coach Alex Curescu kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. Alleen Delaila Amega ontbreekt vanwege een blessure. Het team bestaat uit: keepsters Marieke van der Wal en Rinka Duijndam en de speelsters Tamara Haggerty, Cynthia Grift, Lisa Bos, Britt van Steekelenburg, Daisy Hage, Nicole van Meteren, Tessa van Zijl, Anouk Zwinkels, Carmen Riepe, Susan de Bakker, Sabine Vollebregt, Iva van der Linden, Sharon Nooitmeer en Chiara Hildebrand. De staf: coach Curescu, assistent en keeperstrainer Kevin Devilee, teammanager Diana Yung en fysio Lara Plugge.

Quintus won eerste bekerfinale 
De bekerfinale bij de vrouwen tussen Virto/Quintus en Succes/VOC begint in Topsportcentrum Almere om 13.30 uur. Daarna treffen om 15.30 uur de mannen van OCI/Lions en Fiqas/Aalsmeer elkaar. VOC stond tweemaal eerder in de finale en won beide duels. In 2009 met 31-28 van SEW en in 2010 met 27-23 van E&O. Quintus stond zeven keer in de eindstrijd en won de eerste bekerfinale in 1979 met 7-5 van V&K. De Heulse ploeg won daarna nog drie keer: in 2006 met 30-20 van BFC, in 2007 met 26-25 van SEW en in 2008 van V&L met 32-23.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Kristian Giesen, Handbalfoto.nl 
http://handbalsupply.nl/

Advertentie

Join the discussion One Comment