Skip to main content

Quintus kan play-offplek na stunt in Nibbixwoud bijna niet meer ontgaan

By 18 februari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Door op bezoek bij de nummer drie op de ranglijst SEW twee punten te scoren kan Quintus de kampioensfase al bijna niet meer ontgaan: 22-23.

Advertentie

Vlak voor het rustsignaal scoorde Isa op den Kelder nog de 11-9 voor de thuisploeg in het blauw-wit. Ook na de 14-9 van Naomi Gooyers was er nog geen vuiltje aan de lucht bij SEW.

Van Maurik en Van der Helm
In het vervolg kwamen de gasten uit Kwintsheul, waar trainer/coach Fred Michielsen gaat stoppen, sterk terug. Met nog negen minuten te gaan maakte Jill van der Zeijden voor het eerst namens Quintus weer gelijk 18-18.

Na de zesde van Alieke van Maurik scoorde Op den Kelder opnieuw voor de thuisploeg. Met nog een minuut te gaan stond het 22-22. Beide partijen raakten nog eens de bal kwijt en in de break-out besliste Judith van der Helm de eredivisiewedstrijd in het voordeel van Quintus.

Zestien om tien punten
Zo zijn de groen-witten op zestien punten gekomen. Concurrent DSVD, tien punten en plaats negen, kon niet van koploper VOC winnen (33-43) waardoor met nog vier speelrondes te gaan Quintus bijna niet meer is bij te halen door de Deurningers.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie