Skip to main content

Quintus kiest met Loose voor jonge hoofdcoach

Quintus schuift Dirk Loose (27) naar voren als opvolger van hoofdcoach Rolf Schulte. Dat meldt Peter Lotman van het AD.

Advertentie

Loose is nu nog assistent bij de damesploeg van Quintus. Na de zomer gaat hij als hoofdtrainer in de eredivisie debuteren.

In Kwintsheul had Loose eerder al de A-junioren en opleidingsploeg onder zijn hoede. “De afgelopen drie seizoenen ben ik met dat jeugdteam meegegroeid bij het eerste. Dat maakt dat ik een ontzettend hechte band heb met deze spelersgroep”, aldus Loose. “Deze band in combinatie met de kwaliteiten van de groep, de ambities van de club én de veelbelovende toekomst dankzij de sterke jeugdopleiding, maken de match in mijn ogen perfect.”

Hij vervolgt: “Het doel is om een stabiele basis te leggen waarin we onze topsportcultuur in Kwintsheul naar een hoger niveau kunnen tillen. Een club als Quintus wil en kán voor de prijzen spelen. Ik heb er vertrouwen in dat we onze jonge spelersgroep bij elkaar kunnen houden.”

Onder de vleugels van Schulte gaat Loose zaterdagavond met de wit-groenen op bezoek bij buur Velo. Beide teams zijn reeds uitgeschakeld in de strijd om de landstitel.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie