Skip to main content

Quintus scoort het best!

Handballers Hercules de verrassing op tussenrapport – door Peter Lotman.

Advertentie

Den Haag – De competitie in de eredivisie handbal lag bij de mannen en vrouwen ruim een maand stil vanwege het WK en interlands. Zaterdag beginnen de regioploegen aan het laatste gedeelte. Het juiste moment om de prestaties van de topteams onder de loep te nemen. Wat ging er goed en wat kan er beter? Peter Lotman van het AD maakte een evaluatie en gaf een cijfer.

PeterQUINTUS (vrouwen) CIJFER: 6,5
Trainer: Peter Lauwen (inmiddels ontslagen)
Klassering: 3e
De verwachting was dat de Heulse ploeg dit seizoen zou meestrijden om de landstitel. Onder de nieuwe trainer Peter Lauwen liep het echter niet op rolletjes. Van de concurrenten VOC en Dalfsen werd direct in het begin van de competitie al verloren. Het spel was rommelig en onsamenhangend. Grote teleurstelling en trainer Lauwen moest het veld ruimen.
Spelbepaalster Cynthia Grift: ,,Ik kijk met een dubbel gevoel terug op het eerste gedeelte. We staan derde en kunnen dus tevreden zijn, maar er heeft meer ingezeten. We hebben als team te weinig het beste uit onszelf gehaald. We kunnen meedraaien om de landstitel. Genoeg individuele kwaliteit, maar het moet als team beter. Vooral in de verdediging moeten we als basis harder werken.”
Quintus
QUINTUS (mannen) CIJFER: 8,0
Trainer: René Zwinkels
Klassering: 2e
De Westlanders begonnen met ambitieuze plannen aan het nieuwe seizoen. Het halen van de kampioenspoule en daarna het bereiken van de Bene-League zijn het doel. De ploeg bleef bij elkaar en ging zes keer in de week trainen. De successen bleven vervolgens niet uit. De Heulse club staat op de tweede plaats en de play-offs zijn gehaald. De jonge ploeg verrast wekelijks met goed spel.
Zwinkels: ,,We zijn er nog lang niet, maar zitten op het goede spoor. De drive bij die gasten is enorm. Ze willen zich verbeteren en zijn gretig. Een leergierige groep om mee te werken. Het spel moet nog wat stabieler. Het wisselvallige moet eruit. Tot nu toe tevreden over de resultaten en vooral over de wil om te winnen.”
Maarten
HERCULES (mannen) CIJFER: 7,5
Trainer: Maarten Roestenburg
Klassering: 5e
Ondanks het vertrek van drie basisspelers en twee zware blessures slaagde coach Roestenburg erin een sterke ploeg op de been te brengen. De Hagenaars zorgden met een hecht collectief voor de ene na de andere verrassing en haalden onverwacht veel punten. Een knappe prestatie. Veel tegenstanders beten zich stuk op het spel van Hercules. Ze balanceerden lang op de grens van de kampioenspoule.
Roestenburg: ,,Wij kijken terug op een goed seizoen. Van degradatiekandidaat naar de strijd om een plek in de kampioenspoule. Daar ben ik trots op. We hebben een te smalle selectie om die blessures op te vangen. Vanaf nu hebben wij er met Broekmann, Stigter en Masmeijer drie spelers bij en kunnen we verder bouwen. De play-offs halen wordt een hele klus, maar het seizoen kan niet meer stuk.”

HellasHELLAS (Mannen) CIJFER: 5,5
Trainers: Neso Saponjic/Björn Budding
Klassering: 10e
Ook dit seizoen staat Hellas onderaan de eredivisie. Het spel is te opportunistisch. Vooralsnog valt er geen verbetering te signaleren. De technische leiding blijft optimistisch. De doorstroming van de jeugd en het herstel van blessures moeten op termijn voor succes zorgen. Voorlopig dreigt aan het einde van het seizoen opnieuw de strijd tegen degradatie.
Saponjic: ,,Het seizoen heeft niet gebracht wat wij gewild hadden. Dat verwijten wij onszelf en er zijn geen excuses. Toch blijven wij erin geloven dat het beter wordt. We hebben als team sterk gespeeld, maar niet met succes afgerond. Veel verliezen, is niet bevorderlijk voor het vertrouwen. Toch blijven onze spelers elke week knokken. Dat is een compliment waard. In het nieuwe jaar gaan wij meer punten pakken.”

AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl
Miniaturen (trainers): Patrick Dolkens

Handbalwinkel

 

Advertentie