Skip to main content

Quintus staat voor loodzware opgave in Europa

By 5 maart 2018Voorpagina

De halve finale van de Challenge Cup is ver weg voor Virto/Quintus. In Zagreb gingen de Zuid-Hollanders over de knie (26-17).

Advertentie

HC Lokomotiva had in de pauze al een voorsprong van zes doelpunten opgebouwd. Na rust (13-7) deed de Kroatische thuisploeg daar nog een schepje bovenop. Ook vorig jaar wipte de formatie uit Zagreb Quintus uit de Challenge Cup.

Hage
Voor de eredivisionist – de afgelopen speelrondes op schot in de vaderlandse competitie – vond Daisy Hage zes keer het net. De teruggekeerde Grift en Oostveen maakten ieder vier doelpunten. Aankomend weekend komt HC Lokomotiva op bezoek in Kwintsheul.

De winnaar van het tweeluik schaart zich bij de overgebleven vier clubs in het derde Europese bekertoernooi van het continent. Opponent HC Lokomotiva is de regerend titelhouder van de Challenge Cup.

Voorbeeld
Een jaar geleden gaven de mannen van JMS/Hurry-Up het juiste voorbeeld. In Europees verband poetste de formatie van Martin Vlijm een kloof van elf doelpunten, opgelopen in Slowakije, weg. In Drenthe wonnen de oranjehemden met dertien goals verschil van MSK Povazska Bystrica.

Foto: Jaap van der Pijll.

Advertentie