Skip to main content

Ramos wint rechtszaak van LIONS

De kantonrechter in Roermond heeft de Portugees Joao Jacob Ramos (32) vandaag in het gelijk gesteld in de rechtszaak die de linkeropbouwer aanspande tegen LIONS.

Advertentie

De zaak draaide om de vraag of het spelerscontract van Ramos aangemerkt moest worden als een arbeidsovereenkomst. De doelpuntenmaker, die negen seizoenen voor de Limburgers speelde, heeft de zaak gewonnen.

Contracten voor tien maanden
Een jaar geleden raakte hij zwaar geblesseerd. Afgelopen lente deed LIONS, dat naar eigen zeggen werkt met contracten voor tien speelmaanden, Ramos een voorstel. Hij zou een andere rol binnen het team en lagere vergoeding krijgen. Daar was de Portugees het mee oneens.

Hij was na negen onafgebroken jaren voor de fusieclub van mening in bezit te zijn van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd en ging niet akkoord met de beëindiging van zijn verbintenis bij LIONS. De rechter stelt Ramos in het gelijk.

Door de voordeur
Bestuurslid van LIONS Evert Hoiting reageert teleurgesteld: “We zullen de uitspraak respecteren. Ook vinden we het heel jammer dat onze relatie met Ramos hiermee voorgoed beschadigd is. Joao is voor ons negen jaar lang van enorme waarde geweest en zo’n grote speler verdient het om met een afscheidswedstrijd door de voordeur te vertrekken.”

Volgens De Limburger moet LIONS Ramos een halve ton terugbetalen.

Foto: FotoReza

Advertentie