Skip to main content

Ravensbergen belangrijk in Duitsland, vierde zege op rij Baijens

Bart Ravensbergen (foto) en Frisch Auf Göppingen hebben gisteren in de Bundesliga de eerste uitoverwinning van het seizoen gescoord. Het HSV van Dani Baijens boekte afgelopen weekend zege vier op rij.

Advertentie

Na gestart en gewisseld te zijn keerde Ravensbergen op bezoek bij SC DHfK Leipzig in helft twee terug onder de lat. Door een sterk slot van de doelman van Oranje bleef Frisch Auf Göppingen aan de goede kant van de score: 33-35 (15-18).

In een half uur speeltijd kwam Ravensbergen tot zeven reddingen (26 procent). Zijn penaltystop vijf minuten voor tijd, bij 30-32, was cruciaal.

MT Melsungen van Haenen
Op vrijdagavond rekende HSV al af met TBV Lemgo: 37-33 (18-17). Namens de thuisploeg, de nieuwe nummer zeven van Duitsland, maakte Baijens er twee uit twee. Landgenoot Niels Versteijnen kreeg in Noord-Duitsland vier streepjes achter zijn naam.

De koppositie in de Bundesliga is nog altijd voor het MT Melsungen van assistent Arjan Haenen. Ook competitiewedstrijd zeven werd door de rood-witten gewonnen. Met TSV Hannover-Burgdorf op bezoek werd het 34-26. Alleen Füchse Berlin, tevens veertien punten, kan MT Melsungen bij houden.

Acht punten achterstand
SC Magdeburg en titelhouder THW Kiel volgen op respectievelijk drie en acht (!) punten achterstand. De Duitse troeven in de Champions League kwamen elkaar zaterdagavond tegen. SC Magdeburg trok met 34-31 (17-15) aan het langste eind.

Foto: FotoReza

Advertentie