Ravensbergen loodst Frisch Auf Göppingen langs TBV Lemgo, ook winst Stavast

Met een uitstekende Bart Ravensbergen onder de lat heeft Frisch Auf Göppingen gisterenmiddag op de vloer van TBV Lemgo twee punten in de Bundesliga gepakt: 21-26.

Vooral voor rust was de doelman van Oranje een plaag voor de thuisploeg. In de eerste dertig minuten (9-12) kwam Ravensbergen tot zeven belangrijke stops.

Na de pauze liep Frisch Auf Göppingen uit naar 10-17. De 15-18 kwam van de hand van rechterhoekspeler Bobby Schagen. Dichterbij kwam TBV Lemgo niet.

38 procent
In het uur stopte Ravensbergen, die zich net als Schagen begin november bij de nationale ploeg meldt, twaalf ballen (38 procent). Frisch Auf Göppingen is de nieuwe nummer elf in Duitsland terwijl TBV afzakt tot net boven de degradatiestreep.

Ook gisteren: de tweede Bundesliga-club van Ivar Stavast HC Elbflorenz Dresden tegen TV Grosswallstadt. Stavast en co bogen een achterstand bij rust (14-15) met overtuiging om: 34-25. De Limburger in Duitse dienst maakte er vijf en gaf tevens twee assists. De zesde plaats is zo voor HC Elbflorenz Dresden.

Robin Leunissen
Competitiegenoot Robin Leunissen heeft het zaterdagavond niet gered met TV 05/07 Hüttenberg. In eigen huis bleek VfL Eintracht Hagen sterker: 33-35. De van LIONS overgekomen linkeropbouwer scoorde drie keer voor de nummer zestien in de tweede Bundesliga.