Skip to main content

Ravensbergen maakt transfer: “Het voelde als een kans die ik moest pakken”

International Bart Ravensbergen (29) speelt vanaf de zomer voor Bundesliga-club Frisch Auf Göppingen. Hij heeft voor twee seizoenen bij de huidige nummer veertien op het Duitse niveau getekend.

Advertentie

Na vijf seizoenen gaat Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen verlaten. Doordat hij op het wereldkampioenschap zo goed keepte is de transfer naar Frisch Auf Göppingen in een stroomversnelling gekomen.

Nieuwe nummer één
“Göppingen is een grote club in Duitsland. Vaak doen ze mee in de top-10. Dit is het aanbod waarop ik wachtte”, aldus Ravensbergen over zijn transfer. De oud-speler van onder meer Hellas en Bevo kon al eerder een stap in zijn carrière maken, maar koos bijvoorbeeld een seizoen geleden voor een langer verblijf in Nordhorn.

Ravensbergen: “Göppingen ziet in mij de nieuwe nummer één. Ik heb dus goed zicht op veel speelminuten. Het voelde als een kans die ik moest pakken.”

Grote gunfactor
Over enkele maanden gaat Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen, waar hij de speeltijd met clubicoon Björn Buhrmester verdeelt, verlaten. “Natuurlijk vindt de club het jammer, maar ze snappen mijn keuze heel erg goed. Het wordt me gegund en dat voelt goed.”

Foto: FotoReza

Advertentie