Skip to main content

Ravensbergen voelt zich lekker in Bundesliga: “Goede wedstrijden op het WK hebben meegewerkt”

Als volwaardig speler uit de Bundesliga laat Bart Ravensbergen (30) zich de aankomende dagen met Oranje in de Golden League zien. De clubwisseling heeft de zelfbewuste doelman nog meer vertrouwen gegeven.

Advertentie

In de zomer ruilde Ravensbergen tweede Bundesliga-club HSG Nordhorn-Lingen in voor Frisch Auf Göppingen. Eindelijk de stap die hij al een tijdje wenste te maken. “Ik voel me er op m’n gemak en speel ook veel”, opent Ravensbergen het gesprek relaxt. “Het verbaast me niet dat ik het niveau aan kan, maar wel dat ik me snel heb kunnen aanpassen. Ook mijn vrouw Laura heeft op de nieuwe plek haar draai gevonden.”

Na vijf uitstekende jaren in Nordhorn en bij Oranje werd hij beloond met de stap omhoog. “Op een nieuwe plek telt het krediet dat je bij je vorige club hebt opgebouwd nauwelijks meer”, vervolgt Ravensbergen. De Zuid-Hollander kan terugkijken op een solide competitiestart onder de lat van Frisch Auf Göppingen. “Ik ben al wat jaartjes ouder en heb niet bovengemiddeld drang gevoeld me te moeten bewijzen.”

Niet timide binnengekomen
“Ik ben dan ook niet timide binnengekomen. De goede wedstrijden op het WK hebben daar aan meegewerkt, maar vooral de periode in de tweede Bundesliga. Dat waren meer dan drie goede achter elkaar. Kenners wisten al wel dat ik in die competitie een beetje over datum was”, aldus de nummer één van het Nederlands team. Maar vooral ook: “Natuurlijk geniet ik er van als ik in de Bundesliga genoeg stops maak.”

Advertentie

Samen met Arjan Versteijnen van Bevo gaat Ravensbergen de aankomende dagen in het Noorse Bergen de speeltijd bij Oranje verdelen. De A-ploeg oefent tegen stevige tegenstanders. Vanaf donderdagmiddag wachten Spanje, het thuisland en Denemarken. “Het wordt een pittige uitdaging”, weet Ravensbergen.

Defensief kwetsbaar?
“Zeker omdat Dani (Baijens, red.) en Samir (Benghanem, red.) er niet bij zijn”, legt de keeper uit. “Dat zijn twee sterkhouders. Ook defensief. Het kan wel eens een reality check worden, maar dat is niet erg. We kunnen in aanloop naar het EK in januari kijken hoever andere jongens zijn. Het is niet mis om aan de breedte van de gehele selectie te werken.”

Na de interlandweek in Noorwegen gaat bij Ravensbergen snel de focus op het vervolg van de Bundesliga, want Frisch Auf Göppingen heeft slechts twee punten meer dan hekkensluiter HBW Balingen-Weilstetten: zeven om vijf. “Het is gekkenhuis in het rechterrijtje in Duitsland. De nummer negen heeft maar drie punten meer dan wij hebben. Met TVB 1898 Stuttgart treffen we over tien dagen meteen een concurrent.”

Ziggo Sport
Morgen om 16:45 neemt Ravensbergen het met het Nederlands team op tegen Spanje. De eerste van drie oefenwedstrijden is te zien op het open kanaal van Ziggo Sport.

Foto: Jurgen Weber

Advertentie