Skip to main content

Realisme overheerst bij Houten

By 27 augustus 2019BENE-league, Voorpagina

Houten, de kampioen van de eredivisie, debuteert aanstaande zaterdag in de BENE-League. Het uitduel tegen houder van de Nederlandse landstitel Aalsmeer is exemplarisch voor het seizoen dat de promovendus ingaat. Thies Berendsen (25): “Het wordt een flinke klus.”

Advertentie

Met overtuiging werd Houten in de lente kampioen van de eredivisie. Na het binnenhalen van de schaal besloten een hoop reserves het voor gezien te houden in Utrecht. Met het aantrekken van Tom Zwarthoed, Ruben de Bok (beide DFS Arnhem), Sjuul Rutten (Bevo) en Noelvis Robles Reve (BM Benidorm, Spanje) deed Houten wat het doen moest: zich wapenen tegen een pittig seizoen.

“Het is bekend dat het gat tussen de eredivisie en BENE-League groot is. Ik weet niet of we er al klaar voor zijn, maar we krijgen niet meer tijd. Dat we beginnen met een uitduel tegen de landskampioen is misschien niet ideaal”, opent Thies Berendsen het gesprek. De spelmaker kwam in 2017 over van Hurry-Up.

Jarn van Gool
Het einde van de voorbereiding nadert. “Ik had gehoopt dat we verder waren”, is Berendsen eerlijk. “We zijn nog niet klaar. Het is vallen en opstaan. Het helpt ook niet mee dat Jarn van Gool, een belangrijke speler in de opbouwrij, geblesseerd is geraakt. Ik hoop dat hij snel kan terugkeren. Maar hij moet niet overhaasten. Misschien is het wel belangrijker dat hij de laatste drie wedstrijden van het seizoen kan spelen dan de eerste drie.”

Advertentie

Doordat het niveau in de BENE-League flink is gestegen, krijgt Houten geen tijd te acclimatiseren in de grensoverschrijdende topcompetitie. “Als we erin weten te blijven hebben we écht een goede prestatie geleverd. Maar als we realistisch zijn, mogen we ook blij zijn wanneer we het tot de laatste speelrondes spannend hebben gemaakt en dan terugkeren naar de eredivisie. Het wordt een flinke klus en daar lopen we niet voor weg. De neuzen staan dezelfde kant op.”

Blok beton
In het geel-zwart heeft Berendsen afscheid genomen van de hoekpositie. Met Jong Oranje was hij nog actief op de flank. “Ik wil de bal hebben en een actie maken. Een pass geven of schieten. Vanuit de hoek ben je meer een eindstation. Samen met Rick (Louw, red) hebben we twee seizoenen geleden gesloten dat ik het vanaf de opbouw ga doen”, klinkt het opgewekt.

“Hopelijk kan Noelvis in wedstrijden belangrijk voor ons zijn”

Ook de meest opvallende aanwinst van Houten kan uit de voeten op de middenopbouw: de Cubaan Noelvis Robles Reve. “Één blok beton. Hij heeft geen grammetje vet teveel”, grinnikt Berendsen. “Op dit moment is hij nog aan het revalideren, maar je ziet dat het een heel goede speler is. Hij is erg explosief. Wel denk ik dat hij tijdens onze training niet genoeg uitgedaagd wordt. Hopelijk kan Noelvis in wedstrijden belangrijk voor ons zijn. In de BENE-League kun je niet een uur lang je niveau vasthouden. Daarom ben ik blij dat hij is aangesloten. Hij kan het verschil voor ons maken.”

Laatste speeldag
Zaterdagavond in Aalsmeer is de vuurdoop voor Houten. “Aalsmeer is niet de tegenstander waar wij de punten tegen moeten pakken. Daar moeten we eerlijk in zijn”, besluit Berendsen. “Als we de degradatiestrijd tot de laatste speeldag spannend kunnen maken, mogen we trots zijn.”

Foto: Eelco Schaap

Advertentie