Skip to main content

Rechteropbouwer Brinks keert terug naar Drenthe

Na avonturen bij Bevo 2 en Hubo Handbal keert Stijn Brinks terug naar zijn thuisprovincie Drenthe. De 20-jarige rechteropbouwer heeft voor drie jaar bij Hurry-Up getekend.

Advertentie

In 2022 verhuisde Brinks samen met trainer/coach Sven Hemmes naar Limburg om voor de opleidingsploeg van Bevo te spelen. In Zwartemeer wordt duo na twee seizoenen weer herenigd.

“Stijn is een kind van de club en een speler met veel potentie. Hij past naadloos in onze visie om jonge regionale toptalenten de kans te geven om zich hier tot tophandballer te ontwikkelen”, aldus Joop Rass van de Topsportcommissie van Hurry-Up over de transfer.

Familie en vrienden
De lange linkspoot maakt het seizoen bij Hubo Handbal af. Afgelopen zomer ruilde Brinks, die door E&O is opgeleid, Panningen in voor de Belgische BENE-Leagueploeg.

Brinks: “Ik heb stappen gemaakt bij Bevo en in België bij Hubo, maar ik heb ook gemerkt dat ik mijn familie en vrienden ook erg heb gemist. Met het intensieve trainingsprogramma bij Hurry-Up en Sven als trainer ben ik ervan overtuigd dat ik mezelf hier kan ontwikkelen tot een betere speler.”

Dániel Takó
Brinks is de eerste nieuweling van de Zwartemeerders. Eerder besloot een handjevol spelers – denk aan Emiel Hoogland, Sjoerd Boonstra en Bernie Vermeer – bij Hurry-Up te verlengen. De club is nog in gesprek met positiegenoot van Brinks Dániel Takó.

Foto: FotoReza

Advertentie