Skip to main content

Record in Europa nog steeds in handen Hurry-Up

By 5 oktober 2018Voorpagina

Drie Nederlandse ploegen komen dit weekend in actie in Europees verband. Een van de deelnemers, Hurry-Up, is houder van een nationaal record. De Zwartemeerders bereikten in het seizoen 2016/2017 een Europese halve finale. Een unieke prestatie.

Advertentie

Twee jaar geleden stond Hurry-Up in de halve finale van de Challenge Cup tegenover Sporting CP uit de Portugese hoofdstad Lissabon. In afgeladen Emmen gingen de oranjehemden met een kleine achterstand rusten tegen de huidige Champions League-deelnemer (14-15). Een thuis- en uitnederlaag verder werd de formatie van toenmalig hoofdtrainer Martin Vlijm uitgeschakeld door de latere winnaar van het bekertoernooi.

Sinds 2003
Dit weekend komt Hurry-Up voor het eerst weer in actie in het toernooi waar het bijzonder goede herinneringen aan heeft. Na een seizoen van financiële sores hebben de oranjehemden zich weer ingeschreven voor de Challenge Cup. Met Olimpus-85 komt een Moldavische opponent op bezoek in Emmen.

Zowel het heenduel als de return wordt afgewerkt in Drenthe. Olimpus-85 is sinds 2003 onafgebroken actief in Europees verband. Nooit bereikten de Moldaviërs een volgende ronde. Van de 34 Europese wedstrijden werden er 31 verloren door de aanstaande tegenstander van de club uit de BENE-League. Beide duels zijn te zien op de website van RTV Drenthe.

LIONS en Aalsmeer
Ook LIONS komt in actie in eigen land. In de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup, een hoger podium, staat het heenduel tegen de runner-up uit Oostenrijk op het programma: HC Alpla Hard. Landskampioen Aalsmeer is onderweg naar Servië waar het Vojvodina treft.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie