Skip to main content

Recordbreker Versteijnen: “Ik neem een bak aan ervaring mee naar de club”

Nooit eerder haalde Niels Versteijnen (23) in Oranje de dubbele cijfers. Laat staan vijftien goals in één wedstrijd. “Ik hoop dat de coach van de club heeft meegekeken.”

Advertentie

Na de 37-34 overwinning van Slovenië op Nederland werd een Oranjeheer als ‘MOTM’ naar voren geroepen. Als topscorer van het EK-duel ging de eer naar Versteijnen al kon hij daar maar moeilijk van genieten. “Ik had zoveel liever die twee punten gehaald om nog kans te maken op het OKT. Dat was vooraf ons doel en hebben we niet gehaald”, zegt de rechteropbouwer een dag na de nederlaag.

Na een aardige start zag Nederland de groepsgenoot nog voor rust uitlopen naar zes verschil (19-13). “Dan lever ik te vaak de bal in. Natuurlijk is vijftien keer scoren mooi, maar ook ik heb teveel technische fouten gemaakt waardoor Slovenië een uiteindelijk onoverbrugbaar gat kon slaan.”

Zoveel leuker zo
Van jubelstemming is bij de linkshandige uitblinker geen sprake. Al spreekt Versteijnen wel van een gedenkwaardige interland. “Tuurlijk is het bijzonder om vijftien doelpunten te maken en helemaal voor je eigen land. Dat ga ik niet vergeten. Maar tegelijkertijd blijf ik dan ook denken aan de ingeleverde ballen. Het is erg dubbel.”

Advertentie

“Ik neem een bak aan ervaring van dit EK mee naar de club”, vervolgt de rechteropbouwer van het Duitse TBV Lemgo. Zijn contract bij de Bundesliga-club loopt door tot en met 2026. “Ik heb ook laten zien er in de dekking gewoon te kunnen staan. Verder is het nieuw geweest om zoveel speelminuten te maken. De andere eindtoernooien zat ik meer op de bank. Dit is veel leuker zo. Om zoveel in het veld te staan. Ik hoop dat de coach van de club heeft meegekeken.”

Luxeprobleem voor Olsson?
Door de blessures van positiegenoten Kay Smits en Tom Jansen leunde de nationale ploeg meer dan ooit op Versteijnen op de rechteropbouwpositie. “Ik moest mezelf dit EK bewijzen. Aan de ploeg en Staffan (Olsson, red.). De bondscoach te laten zien dat hij me de volgende keer ook meenemen moet. Als Kay en Tom straks terugkomen heeft de coach genoeg te kiezen. We zadelen hem met een luxeprobleem op.”

Op het huidige Europees kampioenschap kampte de ploeg van Versteijnen vooral met blessureproblemen, waardoor Nederland in Duitsland is uitgespeeld. “We gaan er morgen tegen Portugal (15:30, red.) nog vol voor”, verzekert de succesvolle afstandsschutter uit Noord-Brabant. “We willen het toernooi met een goed gevoel afsluiten.”

Foto: FotoReza

Advertentie