Skip to main content

Red-Rag Tachos gastheer van Nederlands handbalteam

By 1 november 2016Oranje, Voorpagina

Red-Rag Tachos was maandagavond gastheer voor het Nederlands handbalteam. Bijna 200 toeschouwers zagen Oranje anderhalf uur trainen in sporthal De Slagen. Na afloop werden vrijkaarten verloot voor de komende interland en konden fans op de foto met hun helden. Aansluitend trainde de herenselectie van Tachos. Al met al een mooie handbalavond in Waalwijk.

Advertentie

Een voetbal. Bondscoach Joop Fiege lacht er niet eens bij. Hij wil een voetbal. Trainer Frank van Ommen van eredivisieclub Red-Rag Tachos toont zich een echte gastheer en rolt een voetbal het veld in. Een goudkleurige nog wel. En zo staan de beste handballers van Nederland in sporthal De Slagen in Waalwijk bij aanvang van hun training op locatie een potje te voetballen.

De bijna 200 toeschouwers op de tribune kijken elkaar verbaasd aan. Zo ook de leden van fanclub Limburg Lions, die met 4 spelers hofleverancier is van Oranje. Zijn ze hiervoor naar Waalwijk afgereisd?

Wilco van Vliet, trainer van het jongens C-team van handbalvereniging HVM uit Made, krabt op zijn hoofd. “We hebben speciaal onze training opgeofferd, zodat de jongens kunnen leren van de Oranje-handballers. Die voetbal mag van ons wel weg”, lacht hij.

Advertentie

Uit het boekje
Gelukkig verdwijnt de voetbal na de warming-up en zien de toeschouwers hoe in hoog tempo de keepers worden ingegooid en de spelersgroep wordt opgedeeld in tweeën. Wat volgt is snel, strak en gevarieerd handbal. Uit het boekje.

De Tachos-spelers die zelf in Oranje onder 16 spelen of bij Handbalschool Brabant volgen de training op de voet. Langs de lijn en op de tribune maken ze foto’s en filmpjes. Een enkeling maakt zelfs aantekeningen. “Want van zoveel talent in huis kun je veel leren”, klinkt het wijs.

Trainingspunten
Ook Tachos-trainers Edgar van Mierlo en Frank van Ommen bespreken de punten die zij met hun trainingsgroep willen oppakken. “Dit is een lust voor het oog. Geen pass gaat fout. Geen bal gaat naast”, zegt Frank. Hij wijst op de snelle passes naar de hoek. “Dat moeten wij ook oppakken. Daar hebben we de hoekspelers voor.” Edgar wijst op het voetenwerk van linker opbouwer Fabian van Olphen. “Kijk, hoe hij dat doet. Zo moet het. Prachtig om te zien.”

Harsverbod
Vanaf de zijlijn kijkt de herenselectie van Tachos toe hoe Oranje gedisciplineerd de training afwerkt. Ook zien zij een pot hars pontificaal in zaal staan. “Moeten zij ook poetsen na afloop?”, vragen de Tachos-spelers met een knipoog naar het harsverbod in de zaal. Er wordt gelachen. De Waalwijkse eredivisiespelers stoppen wekelijks hun training tien minuten eerder om het plakkerige goedje eigenhandig van de vloer te verwijderen. De spelers van Oranje hoeven dat niet. Zoals het een echte gastheer betaamt, neemt Tachos vanavond ook deze taak op zich.

Ideale voorbereiding
Na anderhalf uur trainen, een fotosessie met fans en een verloting van de vrijkaarten neemt bondscoach Joop Fiege tevreden afscheid van het Tachos-thuishonk. “Het is een ideale locatie voor ons om te trainen met het hotel en de sportschool zo dichtbij. En dan die geweldige ontvangst door Tachos. We komen graag terug.”

Dat klinkt de vele fans uiteraard als muziek in de oren. Als de selectie de sportzaal uitloopt, klinken nog enkele fankreten: “Doe de groeten aan Estavana en Tess.” Tweelingbroer Dario Polman en vriendje Bobby Schagen van keepster Tess Wester lachen. Tja, hoe goed de heren van Oranje ook zijn, de dames van Oranje zijn op dit moment zeker zo geliefd. Handbal is hot op alle fronten!

Auteur: Natasja Ververs
Fotograaf: FotoReza

Advertentie