Regerend landskampioen Lions op voorsprong

By 13 mei 2017Eredivisie, Voorpagina

OCI-Lions heeft overtuigend de voorsprong gepakt in de best-of-three om de vaderlandse titel. Door een uitstekende herstart legde de regerend landskampioen de basis voor de winst: 30-23.

Na een zwakke start (4-0) krabbelde Kras/Volendam op. Tijdens een fraaie aanval tekende Dico Coesel voor de eerste gelijke stand in het duel: 8-8. In de laatste tien minuten waren de gasten in het oranje slordig. Opbouwspelers Ramos en Baart verschaften Lions de voorsprong: 14-12.

Omschakeling
Aan het begin van het tweede half uur grepen de Limburgers Volendam bij de keel. In de omschakeling was de thuisploeg kenmerkend dodelijk (21-13). Doelman Hoiting deed met een aantal uitstekende stops een duit in het zakje.

Na tien minuten droogte tekende hoekspeler Geus voor de veertiende goal van de formatie van Piotr Konitz. Onder de indruk was de regerend landskampioen niet. Treffers van Kooijman, Steins en – natuurlijk – Baart brachten Lions in veilige haven (25-16). Een draaibal van jongeling Baijens was in de rommelige slotfase, waar Hoiting een hoofdrol vertolkte, een hoogtepunt.