Skip to main content

Remer, Benghanem en Versteijnen naar Trondheim

De EK-selectie van de Oranjemannen telt een aantal verrassingen. Zo mogen Tim Remer, Samir Benghanem en Niels Versteijnen mee naar Trondheim.

Advertentie

Remer heeft de concurrentiestrijd met jongeling Rutger ten Velde gewonnen. De baltovenaar van BENE-Leagueploeg Hurry-Up is na een zware knieblessure teruggekeerd binnen de lijnen en richtte al zijn pijlen op het EK. In Noorwegen staat Remer op 9 januari tegenover de Duitse nationale ploeg.

Ook Benghanem heeft een plaats bij de eerste zestien spelers gekregen. Evert Kooijman van Achilles Bocholt heeft het gevecht om de positie op de lijn van de cirkelloper van competitiegenoot Aalsmeer verloren. Bondscoach Erlingur Richardsson gaf na plaatsing voor het EK Benghanem een kans en deze heeft de twintiger verzilverd.

Voorkeur
Tiener Niels Versteijnen is misschien wel de grootste verrassing in de EK-selectie. Hij krijgt de voorkeur boven bijvoorbeeld Alec Smit. Daarmee lijkt Richardsson de voorkeur te geven boven een meer allround linkspoot dan een specialistische rechterhoekspeler. Onder de IJslandse bondscoach heeft Versteijnen zowel op de rechteropbouw als flank op rechts gespeeld.

Naast de afwezigheid van Smit is ook de absentie van Fabian van Olphen opvallend. Op het oefentoernooi in Zwitserland heeft de routinier een knieblessure opgelopen. Zo moet Van Olphen thuisblijven.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    362157 413715I like the valuable details you provide within your articles. Ill bookmark your weblog and check once more here frequently. Im quite certain Ill learn lots of new stuff proper here! Greatest of luck for the next! 157330