Remise Jong Oranje en Slowakije

Nederland U20 is op het WK door een puntendeling met Slowakije (27-27) op drie punten in de groep gekomen.

Linkerhoekspeelster Loïs van Vliet bepaalde vijftien tellen voor het laatste fluitsignaal de eindstand. Minuten daarvoor was ze nog verantwoordelijk voor de 23-25 in Nederlands voordeel.

Twaalf keer raak
Een uur lang hielden Jong Oranje en Slowakije elkaar stevig in bedwang. Na 13-14 bij rust sloeg de opponent heel even een gaatje van drie (21-18) waarna de formatie van Ricardo Clarijs (foto) en Per Johansson terug kwam.

Kim Molenaar scoorde in het tenue van Nederland liefst twaalf keer. Amber Verbraeken kwam gisteravond in Celje tot vier doelpunten.

Japan
Nederland U20 heeft een rustdag. Op zaterdagavond om 20:30 sluit Jong Oranje de poulefase af tegen groepshoofd Japan. De top-2 gaat door naar de hoofdfase van het WK.