Skip to main content

Remise maakt vooral Houten zenuwachtig

Na één van de twee promotiewedstrijden staan Houten en eredivisiekampioen BFC gelijk. Het werd zondagmiddag in The Dome 33-33 (18-19) en dat maakt vooral de geel-zwarten zenuwachtig.

Advertentie

Twee minuten voor tijd scoorde Vasco Vonk in de break-out de 31-33. De linkerhoekspeler van BFC was de avond voor de start van de best-of-two nog in Aalsmeer. Namens samenwerkingspartner LIONS ging Vonk ten onder.

Via de afzwaaiende Bram Versteegden en Milo Bos (foto), zijn derde, sleepte Houten er toch een gelijkspel uit. Het waren de gasten uit Beek die na het laatste fluitsignaal de remise met de BENE-Leagueploeg vierde.

Blokzijl en Idema
Na 38 minuten in Utrecht maakte Wessel Blokzijl – de vlugge spelmaker speelt na de zomer sowieso in de BENE-League, want hij vertrekt naar het Belgische Sporting Pelt – de 25-21 voor Houten. Één goal achter bij rust maakten de thuisploeg snel goed. Waar Blokzijl tegen BFC vijf keer scoorde, vond linkspoot Nils Idema zeven keer het net.

Met nog een kwartier op de klok was Jeroen Croonen alweer verantwoordelijk voor de 27-27. Samen met Martijn Meijer gaat de routinier het in het nieuwe seizoen bij LIONS proberen. Zonder het duo, maar misschien ook Lou Peters en Vonk moet BFC helemaal niet aan promoveren willen denken.

Zondagmiddag bij BFC
Toch krijgt de ploeg van Richard Curfs zondagmiddag de kans naar de BENE-League te gaan. Dan komt Houten, dat zich met het oog op de toekomst heel graag handhaaft, naar de hal van BFC. In Beek valt de beslissing.

Foto: FotoReza

Advertentie