Skip to main content

Remise tussen Stavast en Ten Velde in Duitsland

Oranjemannen Ivar Stavast (foto) en Rutger ten Velde hebben elkaar afgelopen weekend in de Duitse tweede Bundesliga op een punt gehouden. De subtopper tussen HC Elbflorenz Dresden en TuS N-Lübbecke eindigde in 32-32.

Advertentie

Vanaf zeven meter stelde Fynn Hangstein in de zoemer een punt veilig voor TuS N-Lübbecke. Hij zou er zaterdagavond veertien maken voor de nummer vijf op het een na hoogste niveau van Duitsland.

Even daarvoor had Stavast de thuisploeg nog op voorsprong gezet (32-31). In het uur vond de international zeven keer het net voor HC Elbflorenz Dresden. Landgenoot Ten Velde, vanaf de zomer eigendom van Bundesliga-club Frisch Auf Göppingen, maakte in speelronde 23 drie uit vier.

Met de remise schieten HC Elbflorenz Dresden (25 punten) en TuS N-Lübbecke (28) weinig op. Het verschil met de top-2 is gegroeid. Koploper VfL Potsdam (40), SG BBM Bietigheim (36) – 28-24 verlies bij VfL Lübeck-Schwartau – en ASV Hamm-Westfalen (35) maken de meeste kans op de twee promotieplaatsen.

Ook in de tweede Bundesliga: een overwinning van het HSG Nordhorn-Lingen van landgenoten Sander Visser en Robin Leunissen. De rood-witten rekenden in de EmslandArena af met nummer vier VfL Eintracht Hagen: 39-37. In de doelpuntrijke partij werd Tarik Marschall topscorer met liefst vijftien goals.

Foto: FotoReza

Advertentie