Skip to main content

Rentree Polman in Champions League, SG BBM Bietigheim volgt Györ op de voet

Oranjedame Estavana Polman (31) is terug binnen de lijnen. Na een knieoperatie en revalidatieperiode liet ze zich afgelopen weekend namens haar Roemeense club weer in de Champions League zien.

Advertentie

Op bezoek bij Metz Handball ging Rapid Bucuresti met 33-22 (16-10) onderuit. Polman maakte haar rentree in Europa en scoorde in Frankrijk twee keer.

Eind augustus werd de blondine aan haar knie geopereerd. Met succes, want twee maanden later heeft Polman weer gespeeld. Zo lijken de voortekenen van WK-deelname van Polman gunstig. Het wereldkampioenschap begint voor Oranje eind november.

Kelly Dulfer
In poule A van de Champions League blijft SG BBM Bietigheim maar winnen. Met IK Sävehof te gast in Duitsland boekte de landskampioen gisterenmiddag overwinning nummer vijf. Tijdens de 30-21 (16-7) zege maakte international Kelly Dulfer vier goals.

Runner-up SG BBM Bietigheim heeft net als groepshoofd Györ, dat zich zaterdagavond van Odense Håndbold ontdeed, tien punten. Op 11 november gaat de topploeg uit Hongarije langs bij de Duitsers.

Advertentie

Team Esbjerg versus FTC
Weer geen winst in groep B voor het FTC van Angela Malestein. In Denemarken tegen Team Esbjerg, de Denen staan tweede in de poule, redden de Hongaren het gisterenmiddag niet: 27-23 (14-11). De rechterhoekspeler van het Nederlands team prikte drie keer raak voor FTC.

Ikast Håndbold gaat in die poule verrassend aan de leiding. Zij worden gevolgd door Team Esbjerg, Krim Mercator Ljubljana en Metz Handball. Het Vipers Kristiansand van Lois Abbingh en Polman’s Rapid Bucuresti moeten het doen met respectievelijk plaats vijf en zes. Met slechts één punt na vijf wedstrijden staat FTC voorlaatste in groep B.

Foto: FotoReza

Advertentie