Skip to main content

Rentree Ravensbergen zorgt voor opluchting

Anderhalve maand voor de start van het EK in Hongarije heeft international Bart Ravensbergen voor HSG Nordhorn-Lingen zijn rentree in de tweede Bundesliga gemaakt.

Advertentie

De goalie stond in het uitduel met TUSEM Essen namens de gasten een kwartier onder de lat. Ravensbergen kwam meteen tot vijf stops (38 procent).

Twee maanden geleden ging de doelman van Oranje nog onder het mes. Een hernia zat Ravensbergen stevig in de weg. Op Papendal werkte hij met het Europees kampioenschap in zijn achterhoofd hard aan zijn terugkeer. Eerder sprak Ravensbergen over een comeback in december.

Dani Baijens
Onder meer door de reddingen van Ravensbergen rekende HSG Nordhorn-Lingen af met TUSEM Essen. Het werd 24-33 (10-15) voor de gasten waar ook Patrick Miedema en Sander Visser onder contract staan.

Advertentie

De rentree van Ravensbergen zal voor bondscoach Erlingur Richardsson een opluchting zijn. Tijdens de oefenstage van twee weken geleden in Noorwegen kon de IJslander tegen het thuisland en Denemarken nog geen beroep doen op zijn nummer één. Mark van den Beucken en Dennis Schellekens van Volendam stonden tegen de grootmachten met wisselend succes onder de Nederlandse lat.

In de tweede Bundesliga ook twee punten op vreemde bodem voor ASV Hamm-Westfalen. HC Empor Rostock werd door Dani Baijens en consorten geklopt. Twintig tellen voor het eind viel de beslissende 28-29. Baijens prikte vier keer raak.

Confrontatie tussen landgenoten
Over de grens in Duitsland heeft Niels Versteijnen de confrontatie met landgenoot Ivar Stavast weten te winnen. Door onder meer zes goals van de rechteropbouwer van Oranje eindigde VfL Lübeck-Schwartau – HC Elbflorenz Dresden in 29-27 (14-15).

Foto: FotoReza

Advertentie