Skip to main content

Reserveploeg VZV stuit Volendam in beker

By 10 januari 2019Beker, Competities, Voorpagina

De reserveploeg van eredivisionist VZV heeft zich verrassend geplaatst voor de achtste finale van de bekercompetitie. In ’t Veld was de thuisploeg na verlenging te sterk voor eerste divisionist Volendam.

Advertentie

VZV 2 had zich voor de regiofinale in Noord-Holland geplaatst door Geel Zwart en ZAP te kloppen. In Volendam werd een hoogvlieger uit de eerste divisie getroffen in de eindstrijd. De gasten uit het vissersdorp doen een gooi naar promotie naar de eredivisie.

Na zestig minuten spelen stond een gelijke stand op het scorebord. Met acht goals was Lotte Prak, die op de weg terug is na een blessure, belangrijk voor VZV 2. Aan de overkant zorgde Volendam met een late strafworp voor de 28-28.

Esma Staal
In overtime zorgde Esma Staal met drie van haar in totaal zeven doelpunten voor de verrassende voorsprong voor de thuisformatie van Ard de Ruiter. Uiteindelijk trok de hoofdklasser bij 34-32 aan het langste eind.

Zo schaart VZV 2 zich – in navolging van Voorwaarts, VOC 2 en VELO – bij de laatste zestien van de bekercompetitie. Ook het vlaggenschip van de club uit ’t Veld zit in februari in de kokers. Naast zes regiofinalisten stromen ook de tien eredivisionisten van vorig seizoen in, in het bekertoernooi.

PSV
Op woensdagavond verzekerde ook PSV zich van achtste finale. De Eindhovenaren scoorden een goal meer dan opponent Bevo 2: 25-26. In competitieverband is PSV actief in de tweede divisie B en bezet het de tweede plaats.

Lees ook: Voorwaarts naar laatste zestien in beker

Foto: Patrick Hogervorst

Advertentie