Skip to main content

Reumer na omvorming Houten: “We beginnen niet op nul”

Na handhaving in de BENE-League presenteerde Houten in één week vier nieuwelingen. Trainer/coach Job Reumer kan in Utrecht verder bouwen.

Advertentie

Pas in de tweede wedstrijd met eredivisiekampioen BFC stelden de geel-zwarten het plekje in de BENE-League veilig. “Tijdens het eerste duel lieten we veel kansen onbenut, maar in de return zag je dat wij over meer kwaliteiten beschikten”, aldus Reumer. “Van extreme opluchting was geen sprake.”

Want in Houten zijn ze bezig met een groter doel. “We willen een structuur neerzetten. Een soort piramide. Om jeugd te laten doorstromen”, vervolgt de hoofdtrainer. “Natuurlijk is het fijn dat het eerste dan kan uitkomen op het allerhoogste niveau.”

Debuut A-junioren
“Houten stond bekend als een koopclub, maar dat is sinds de promotie naar de BENE-League helemaal anders”, vervolgt Reumer met gepaste trots. “Ik heb dit jaar vijf A-junioren in de competitie laten debuteren. We willen het voorbeeld van clubs als Bevo en Volendam, zij hebben een sterke opleiding, volgen. Handbal in heel Utrecht moet weer groeien.”

Advertentie

Reumer zweert bij een goede mix: “Dat is ook de reden dat we de transfermarkt zijn opgegaan. We raakten spelers als Wessel Blokzijl en Bjorn Brachten kwijt aan competitiegenoten. Toen zijn we gaan kijken op welke positie we versterkingen zouden kunnen gebruiken. Waar ontbreekt kwaliteit, maar vooral ervaring?”

Jarno Vinckevleugel
“Op de cirkelpositie hebben we bijvoorbeeld jeugdspeler Mads Kamst doorgeschoven. Een groot talent en jeugdinternational”, vervolgt Reumer die een jaar geleden Vladan Mijalkovic in The Dome opvolgde. “Mads en Rick van Soest hebben ervaring naast zich nodig en toen kwamen we uit bij Peter Schoenaker van DFS Arnhem. Hij wil er nog graag voor gaan. Het zorgt voor de juiste balans.”

Andere nieuwelingen bij Houten zijn Mitchel Luijten (Bevo 2), Milan van der Bruggen (Tachos), Dani Blom (ook DFS Arnhem) en de Belg Jarno Vinckevleugel (Olse Merksem). “Ja, die laatste is een bijzonder verhaal. Voor zijn werk moest Jarno afgelopen winter in Utrecht zijn en hij stuurde me een berichtje of hij mee mocht trainen. We werden meteen enthousiast van hem. Toen Bjorn vertrok en Richard (Meinicke, red.) deelde te gaan stoppen hebben we meteen weer contact met Jarno gezocht.”

Frisse vibe
“Door het vertrek van ervaren gasten als Bram Versteegden en Diego Jacobs voelt het een beetje alsof we een nieuwe start gaan maken, maar we beginnen niet op nul. De ervaring van afgelopen BENE-Leagueseizoen nemen we mee. Ik hoop, zeker thuis, dat we meer punten kunnen pakken”, vertelt Reumer.

Hij besluit: “Afgelopen jaar waren we vaak dichtbij. Ik geloof dat we aankomend seizoen een gezonde mix in een iets bredere selectie hebben. De jeugd is verder en ook zijn we heel blij met de nieuwe jongens die aansluiten. Dat zorgt weer voor een frisse vibe.”

Foto: FotoReza

Advertentie