Skip to main content

Revanche in Heulse Hel

Kwintsheul – De nederlaag eerder dit seizoen tegen Hercules zit Frank Meeuwisse nog steeds dwars. Óók omdat de cirkelloper van Quintus in dat duel werd uitgejoeld vanwege zijn overstap naar de Westlandse succesformatie. Meer dan ooit is hij belust op revanche. ,,We laten ons niet nog een keer verrassen.”

Advertentie

Meeuwisse kan zich die bewuste partij nog goed herinneren. Niet alleen de onverwachte nederlaag was een domper. Ook de manier waarop hij door het beruchte Vak C van de Hagenaars werd uitgefloten, wekte verbazing bij de neutrale toeschouwer. De sympathieke sportman is de laatste van wie je verwacht dat hij zo genadeloos op de korrel wordt genomen. Meeuwisse is een kind van Hercules en had op meer krediet gerekend.

De 27-jarige Rijswijker in Westlandse dienst kan er nu om lachen. ,,Veel supporters van Quintus hebben zich daaraan geërgerd. Ik heb het meer gezien als een dolletje. Ze wilden mij uit mijn concentratie halen. Een beetje pesten om mij nerveus te maken. Vooraf al met sms’jes en appjes. Dat hoort er allemaal bij, zeker in deze derby’s.”

Meeuwisse wilde drie jaar geleden hogerop toen Hercules degradeerde. ,,Ik wilde eredivisie blijven spelen. Quintus wilde mij graag hebben. Een mooie stap, waarvan ik nu zeg: had ik het maar eerder gedaan. Ik heb in dat eerste jaar bij Eelco Overkleeft veel geleerd. Het is een goed team om in te spelen. De ambities liggen hoog, er wordt veel getraind en we hebben met elkaar afgesproken er alles aan te doen om die BENE-League te bereiken.”

Advertentie

Quintus ligt met de tweede plaats goed op koers voor de play-offs. Meeuwisse is als cirkelloper en verdediger van grote waarde in het team van coach René Zwinkels. Zijn kracht en behendigheid komen de Westlanders goed van pas. ,,Die kracht heb ik overgehouden aan het schaatsen. Ik heb in mijn jeugd naast het handbal ook intensief geschaatst in de selectie van het Gewest Zuid-Holland. Door blessures moest ik stoppen en kiezen voor één sport. Dat werd handbal.”

Meeuwisse is het type speler dat iedere coach graag in zijn team wil hebben. Een harde werker, nooit zeuren en zich altijd inzetten in het belang van de ploeg. ,,Zo ben ik opgevoed. Dat zit er gewoon in. Ik heb gemerkt dat je daarmee het meeste bereikt,” aldus de geblokte speler.

Onlangs zat Meeuwisse in een dipje. ,,Ik voelde me niet lekker, had het druk op mijn werk en ook mijn zoontje was ziek. Dat was even te veel  in combinatie met het zware trainingsprogramma. Ik voelde me leeg en had een terugslag. Maar zaterdag gaan we vol aan de bak.”

Zijn inbreng aan de cirkel en in de dekking zal hard nodig zijn. Nóg een keer verliezen van Hercules zou een schande zijn, weet Meeuwisse. ,,Maar dat gaat ook niet gebeuren. Het is knap wat Hercules tot nu toe aan punten heeft gehaald. Maar dat wij daar verloren, was een vergissing. Wij hebben meer kwaliteit. Dat geeft zaterdag de doorslag. En uitfluiten? Dat durven ze niet in de Hel van de Heul.”

QUINTUS DE FAVORIET

Quintus verloor de uitwedstrijd tegen Hercules met 24-21. Het was na het verlies tegen koploper Hurry-Up pas de tweede nederlaag.

Het thuisduel begint zaterdag in de Van der Voorthal in Kwintsheul om 21.00 uur en staat onder leiding van de scheidsrechters Steffan van Laarhoven en Sjoerd Thijssen

Stand top-6  (13 wedstrijden): Hurry Up 25, Quintus 21, Tachos 17, E&O 15, Hercules 15 en Houten 13. De beste vier gaan naar de play-offs om de landstitel.

PETER LOTMAN /AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie

Join the discussion 12 Comments