Skip to main content

Revanchegevoelens bij Verweij: “Voorspelbaar als keeper wil ik niet worden”

Aan de vele stops van Romy Verweij (21) lag het afgelopen lente niet. Toch is de keepster van VOC de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met revanchegevoelens. 

Advertentie

Al in wedstrijd twee van de finale om de landstitel moest VOC buigen voor HandbaL Venlo. Terwijl Verweij na het heenduel in Amsterdam ook in Noord-Limburg indruk maakte. “De verloren finale hebben we tijdens de eerste trainingen nog niet in de groep bespreekbaar gemaakt, maar dit weekend gaan we op trainingskamp in Duitsland en dan zullen we het er vast over hebben”, legt Verweij uit.

Vorig eredivisieseizoen maakte ook het grote publiek kennis met de keeperskunsten van de Zuid-Hollandse. “Ik wist al wel een tijdje dat ik het in me had en liet het op de trainingen bij VOC ook vaak genoeg zien, maar afgelopen jaar heb ik de ploeg ook in wedstrijden kunnen helpen”, vertelt Verweij. “Rachel (De Haze, red.) heeft me veel vertrouwen gegeven. Dan sta je lekker in het veld.”

Via Foreholte in de hoofdstad
In 2018 stapte Verweij van Forehole over naar VOC. “Een jaartje na Ricardo Clarijs”, legt ze uit. “Eerst ben ik mee gaan trainen en laten heb ik de stap naar Amsterdam gemaakt. Om te kijken of ik het hogere niveau aan kon. Het is er niet meteen uit gekomen, maar de trainingsuren hebben geholpen. Ben best trots op wat ik vorig seizoen heb kunnen laten zien, al blijft het missen van de landstitel knagen.”

Advertentie

“In de eerste wedstrijd met HandbaL Venlo hebben we na rust laten zien een hoog niveau te kunnen halen. Natuurlijk heb ik er nog een tijdje stevig van gebaald dat we van ze hebben verloren”, geeft Verweij toe. “We weten nu dat we meer geven moeten en ook niet moeten vergeten ons aan het einde van het seizoen te belonen met goud. Juist in de finales moeten we top zijn.”

Patrick Jordaan
Verweij woont nu nog in Den Haag, maar gaat samen met haar partner en keeperstrainer van de HandbalAcademie Patrick Jordaan naar Voorhout verhuizen. Daar wordt Jordaan de hoofdcoach van de oude club van Verweij: Foreholte. “We hebben het elke avond wel even over handbal en vooral het keepen”, geeft ze toe. Lachend: “Maar daarna is het ook wel even klaar met het onderwerp, hoor.”

Een keeperstrainer en eredivisiegoalie onder één dak. Genoeg te bespreken. Verweij: “Het is leuk dat je elkaar zo goed kunt begrijpen. Natuurlijk heeft hij veel meer kennis over het keepersvak. Hij kent mij als keeper veel beter dan ikzelf. Daar maak ik graag gebruik van.”

Niet voorspelbaar worden
Zo kan Verweij heel inhoudelijk op de ambacht van het ballen keren in gaan. “Ik wil me graag doorontwikkelen en vooral anders keepen”, begint de doelvrouw van VOC aan een interessante theorie. “Ik beheers de techniek van de bewegingen en denk ook dat m’n timing goed is. Nu wil ik spelers meer gaan uitdagen. Ergens staan en opeens naar de andere kant bewegen en de bal stoppen. Voorspelbaar als keeper wil ik niet worden.”

De Amsterdammers moeten na de zomer verder zonder Kim Molenaar (København Håndbold, Denemarken), Pipy Wolfs (Elche, Spanje) en de zwangere Michelle Goos. Nieuw bij VOC zijn Romé Steverink (VZV) en Jill Kooij (SU Neckarsulm, Duitsland). 

In en tegen Bremen
Dit weekend kan Verweij in Bremen, waar twee keer wordt gespeeld tegen tweede Bundesliga-club Werder Bremen dat onder leiding van landgenoot Robert Nijdam staat, een volgende stap zetten. “Fijn eens tegen een buitenlandse tegenstander te spelen, want VOC heeft zich niet voor een Europees toernooi ingeschreven”, besluit ze. “Ondanks dat er goede speelsters zijn vertrokken, vind ik dat er nog altijd een aantal heel sterke individuen rondloopt. Als we dat weer tot een team smeden kunnen we lang meedoen.”

Foto: FotoReza

Advertentie