Skip to main content

Richardsson gunt viertal debuut in slotfase

By 26 oktober 2018Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Vier spelers hebben donderdagavond tegen Estland hun debuut voor de nationale ploeg gemaakt. In de slotminuten zette bondscoach Erlingur Richardsson het viertal binnen de lijnen.

Advertentie

Jeugdinternationals Ivar Stavast en Niels Versteijnen (foto) pikten zelfs een doelpunt mee. Laatstgenoemde is sinds deze zomer actief in Duitsland. Versteijnen heeft de overstap gemaakt van eredivisionist Tachos naar de opleidingsploeg van Bundesliga-club SG Flensburg-Handewitt.

Waar Bobby Schagen plaatsmaakte voor debutant Niels Poot, kwam doelman René de Knegt erin voor uitblinker Bart Ravensbergen. Poot en De Knegt zijn in clubverband actief in de BENE-League. In Sittard mochten ze voor het eerst hun kunsten vertonen in een officiële interland namens de A-ploeg.

Bourget
Een vijfde nieuwe gezicht zat tijdens de start van de EK-kwalificatiereeks in Zuid-Limburg op de tribune: Florent Bourget. Door aanhoudende schouderklachten kan voor het uitduel in Letland een streep door de naam van Luc Steins. De kans is aanwezig dat Bourget in Noord-Europa zijn eerste interland gaat spelen.

Foto: FotoReza

Advertentie