Skip to main content

Rijkens langer bij Hellas: “De potentie van deze groep is enorm”

By 29 april 2024mei 15th, 2024Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Hellas staat ook na de zomer onder leiding van Richard Rijkens. De 48-jarige trainer/coach blijft bij de Haagse eredivisionist.

Advertentie

Rijkens staat sinds enkele maanden alleen voor de groep. Hij startte het seizoen met Joris Witjens aan zijn zij, maar laatstgenoemde moest in het eredivisiejaar afhaken waarna Rijkens in Den Haag de hoofdcoach is geworden.

“Ik ben erg trots dat ik de jongens verder mag begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling als mens en speler”, vertelt Rijkens over de verlenging van de samenwerking. “De potentie van deze groep is enorm. Het doel is de totale selectie op een hoger niveau brengen en zorgen dat de jeugd naadloos kan doorstromen.”

Martijn Poot
Rijkens vervolgt: “Als begeleiding zijn we bezig met verbreding van deze geweldige groep. We zijn in gesprek met aantal spelers. Hierin vinden we naast de handbalkwaliteiten de persoon het belangrijkst. Wat kom je toevoegen aan de groep?”

De trainer/coach haalt energie uit de terugkeer van Martijn Poot. Na één seizoen in België bij Hubo Handbal trekt de schutter weer het wit-blauw van Hellas aan. Rijkens: “Het ziet er allemaal goed uit voor volgend jaar en met plezier verleng ik. Het vertrouwen van de spelers in mij heeft de doorslag gegeven.”

Eerste divisie
Met nog twee wedstrijden te gaan bezet Hellas plaats zeven in de eredivisie. Het reserveteam dat actief is in de eerste divisie mikt in de meimaand op lijfsbehoud. Hellas 2 staat twee punten boven de degradatiestreep.

Foto: FotoReza

Advertentie