Skip to main content

Riksten zweert Zwartemeer toch trouw

Hij loerde op de stap naar het buitenland, maar Brent Riksten (20) heeft er toch voor gekozen Zwartemeer en Hurry-Up nog een seizoen trouw te blijven.

Advertentie

De talentvolle spelmaker speelt ook na de zomer voor de Drentse BENE-Leagueclub. In 2021 kwam Riksten over van buur E&O uit Emmen.

Vooral vanuit Duitsland was vergaande interesse voor de jeugdinternational, maar tot een akkoord is het niet gekomen. Tot blijdschap van Manuel Kremer van Hurry-Up: “Brent is een van de grootste talenten van Nederland en de vraag is niet óf hij naar het buitenland gaat, maar wanneer. Gelukkig voor ons heeft hij voor het aankomende seizoen bijgetekend.”

Moeilijkheden op linkeropbouwpositie
De keuze van Riksten te blijven komt trainer/coach Sven Hemmes uit, omdat positiegenoten Sverre Jansen en Patrick Miedema na de zomer niet inzetbaar zullen zijn. Waar eerstgenoemde onlangs zwaar geblesseerd geraakt is aan zijn knie, is Miedema bezig aan zijn laatste weken binnen de lijnen.

Advertentie

Riksten: “Uiteraard heb ik ambitie naar het buitenland te gaan en er waren inderdaad meerdere opties uit te kiezen, maar ik ben hier nog niet klaar. Voor mij moet wel het totale plaatje kloppen en Hurry-Up heeft duidelijk gemaakt dat ze me erg graag willen behouden. Die waardering is mooi. Daar ben ik gevoelig voor.”

In gesprek met Gracio
Eerder verlengden basiskrachten als Emiel Hoogland, Sjoerd Boonstra en Michael Wennink bij de oranje-zwarten. Waar doelman Boris Tot onderweg is naar zijn thuisland Kroatië, is Hurry-Up nog met Portugees Goncalo Gracio in gesprek. Van Hubo Handbal komt Stijn Brinks over.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie