Skip to main content

Ritzen over ander gevoel bij LIONS: “Meer jongens zijn dit jaar belangrijk”

Halverwege het BENE-Leagueseizoen heeft Jasper Ritzen (22) al meer speelminuten gemaakt dan vorig jaar. Aanstaande zondag ontvangt de linkerhoekspeler met LIONS concurrent Achilles Bocholt.

Advertentie

De komst van trainer/coach Fred Michielsen in de zomer betekende voor Ritzen een nieuwe kans in Sittard. “Vorig jaar zat ik onder zijn voorganger veel op de bank en dat heeft me wel aan het denken gezet”, is hij eerlijk. “Maar met Fred voelt het echt als een frisse start. Hij geeft me vertrouwen.”

“Ik ben een speler die nog wel eens voor een draaibal of lob kiest. Natuurlijk scheldt Fred wel even als ik mis, maar hij haalt me er niet meteen af”, vertelt de oud-speler van het Belgische KV Sasja. Sinds 2022 speelt Ritzen voor LIONS. “Ik voel me lekker.”

Groot verantwoordelijkheidsgevoel
Michielsen werkt bij de landskampioen met een minder brede selectie dan de voorgaande jaren. “We grappen wel eens dat de kleedkamer veel kleiner kan”, lacht Ritzen. “Het zorgt ervoor dat we samen de schouders eronder zetten. Meer jongens zijn dit jaar belangrijk. LIONS wordt wel een weggezet als een kille club, maar zo heb ik dat geen moment ervaren. Vooral dit jaar zit het met de sfeer heel erg goed. Ik kan zeggen dat ik veel vrienden bij de club heb.”

Advertentie

Door blessureleed van positiegenoot Luca van Straaten staat Ritzen heel vaak binnen de lijnen. “Fred is een trainer/coach die ook naar de groep luistert. Ivo Steins en Jasper Adams hebben op tactisch gebied een luide stem. Dat wordt door iedereen geaccepteerd. Het zorgt er juist voor dat we ons allemaal verantwoordelijk voelen voor wat we op het veld laten zien.”

28-32
Na veertien wedstrijd staat LIONS op plaats drie. Koploper Visé heeft één punt meer terwijl aanstaande tegenstander Achille Bocholt evenveel punten als de Limburgers heeft. “We willen net als in de heenronde tegen Bocholt verrassen”, is Ritzen stellig. Eind september werd het in België 28-32 voor LIONS. 

Ritzen: “Als we in de dekking blijven vechten zie ik weer kansen. Daar start ons succes. Vanuit een fanatieke verdediging kunnen we de break-out met Rob Schmeits of mij lopen. Of snelle spelers als Jur Eussen en Martijn Kleijkers komen er in de omschakeling achteraan.”

Zondagmiddag
De topper in de BENE-League wordt op zondagmiddag om 16:30 gespeeld. “De club is aan het testen met de zondagmiddag. In de regio worden veel wedstrijden op zaterdagavond gespeeld. Zo ook bij mijn oude club NOAV. Door een dag later in actie te komen geeft LIONS geïnteresseerden uit de omgeving de kans op het vrije moment in het weekend te komen kijken.”

Foto: FotoReza

Advertentie