Skip to main content

Roefs is gebrand: “Ik verwacht een uitverkochte hal met heel veel oranje”

De eerste slag in de best-of-three is voor LIONS, maar volgens Volendam-cirkelspeler Jeroen Roefs (24) is de strijd pas net begonnen. “Je gaat dit weekend het verschil merken tussen toeschouwers en supporters.”

Advertentie

In een stevige pot moest Roefs afgelopen zondag de zege aan de thuisploeg uit Limburg laten (28-25). “Een harde wedstrijd hoort bij finales. Dan komt het meer aan op mentaliteit dan tactiek”, is Roefs van mening. Volendam gaf een voorsprong bij rust (11-13) uit handen. “Ik verwacht zondag een heel andere wedstrijd.”

De cirkelspeler van de Noord-Hollanders ging voorop in de strijd. “Als je tegen je oude club speelt, ben je extra gebrand. Wedstrijden tegen LIONS zijn voor mij speciaal, omdat ik daar nooit veel speeltijd heb gekregen. Bij Volendam is mijn rol heel anders geworden.”

Samenwerking met Hinskens
Eerst werd Roefs in het vissersdorp onmisbaar in de defensie van de oranje-zwarten en dit seizoen heeft hij zich ook voor het vijandelijke doel belangrijk gemaakt. “Dit is een goed jaar voor mij. Aanvallend heb ik veel vertrouwen gekregen en ritme opgedaan. Dan leer je slimmigheidjes aan.”

Advertentie

“De samenwerking met Geert (Hinskens, red.) is heel aangenaam. Doordat hij jong is en niet lang geleden nog speelde begrijpt hij de groep goed. Soms plant hij een relaxte training in en in aanloop naar een finale als die van aanstaand weekend geeft hij weer meer gas”, vervolgt Roefs.

Bezoekers overstemmen
Na de bekerwinst plaatste Volendam zich ten koste van Aalsmeer ook nog voor de andere eindstrijd van het seizoen. “Dat had ik in de eerste seizoenshelft niet verwacht”, is de Noord-Brabander eerlijk. “Het liep nog niet even lekker, maar we zijn een echt team geworden. Op papier zijn we misschien minder, maar het klikt goed. Iedereen kan met elkaar opschieten.”

Roefs en zijn kompanen staan zondagmiddag weer aan het front wanneer LIONS zich voor confrontatie twee in sporthal Opperdam meldt. “Ik verwacht een uitverkochte hal met heel veel oranje. Onze supporters waren in Sittard al heel luid, maar zullen zondagmiddag de bezoekers helemaal overstemmen”, aldus Roefs die daarover nog iets kwijt moet: “Je gaat dit weekend het verschil merken tussen toeschouwers en supporters.”

Derde wedstrijd afdwingen
Als Volendam dit keer een voorsprong wel weet te verdedigen valt op zondag 18 juni opnieuw bij LIONS de beslissing. “Een derde wedstrijd afdwingen en dan moet het in Limburg gebeuren”, besluit Roefs krijgszuchtig. 

Foto: FotoReza

Advertentie