Skip to main content

Roep om hervorming BENE-League groeit

By 28 februari 2017België, BENE-league, Voorpagina

In navolging van BENE-League voorzitter Stan Backus en Lions-doelman Luuk Hoiting heeft ook sportverslaggever Dirk Gerlo zich uitgesproken over de huidige staat van de BENE-League. Het artikel van Gerlo was geplaatst op de website van Sporza en werd gisteravond veelvuldig gedeeld via social media. 

Advertentie

In het artikel deed de ervaren sportverslaggever een boekje open over zijn ervaringen tijdens de Final4 afgelopen weekend in Hasselt. “Ik heb genoten van de wellicht spannendste, meest hoogstaande handbalmatch ooit in België gespeeld tussen clubteams. Er was dat razend hoge tempo, de harde fysieke strijd in de duels, het voortdurende wisselende scoreverloop en dus ook de totale onvoorspelbaarheid van hoe het ging aflopen. Maar ik ben naar huis gegaan met een onvoldaan gevoel.”

“commercieel en promotioneel komt de BENE-League heel moeilijk of zelfs bijna niet van de grond”

Gerlo vond onder andere de locatie en de promotie van het evenement tekort schieten. Een professionelere aanpak zou volgens hem noodzakelijk zijn. “Sportief is de BENE-League een godsgeschenk voor het handbal in België en Nederland. Het niveau van de clubs en de nationale ploegen is dankzij de BENE-League de voorbije jaren spectaculair gestegen. Maar commercieel en promotioneel komt de BENE-League heel moeilijk of zelfs bijna niet van de grond. De competitie bestaat nu al tien jaar, maar heeft nog altijd geen titelsponsor.”

Backus
In de aanloop naar de Final4 maakte BENE-League-voorzitter Stan Backus bekend zijn functie neer te leggen. Belangrijkste reden voor zijn vertrek is de samenwerking met beide sportbonden. Het doorontwikkelen van de BENE-League zou niet snel genoeg gaan.

Hoiting
Ook LIONS-doelman Luuk Hoiting sprak direct na afloop van de BENE-League finale zijn frustratie uit. “De Belgische en de Nederlandse bond moeten zich echt te raden gaan waarom dit succes zich niet kan doorontwikkelen”, vertelde de Limburger aan de NOS.

Foto: FotoReza

Advertentie