Skip to main content

Rol ‘Nederlands’ Olse Merksem in gespannen speelronde

By 4 februari 2017BENE-league, Voorpagina

De jacht op de gewilde positie als vierde Nederlandse club in de BENE-League is met nog drie wedstrijden de inzet in de grensoverschrijdende competitie. Het Nederlands getinte Olse Merksem speelt dit weekend een bijrol in de eigenaardige strijd.

Advertentie

De ploeg van landgenoten Mike Tadey, Nuni Bazoer, Dimitri van den Hoed en Robin Boomhouwer ontvangt Kras/Volendam. Op dit moment staan de Volendammers op de gewilde vierde positie van Nederlandse club in de BENE-League. Daardoor stevenen de oranjehemden af op de gunstige kampioenspoule A.

Weerzien
Voor Tadey is het de ontmoeting met zijn oude club. De Rotterdamse sluitpost speelde in eigen land onder meer voor de oranjehemden uit het palingdorp. Alvorens de oud-international terecht kwam bij Olse Merksem, was Tadey over de grens actief voor Sporting Neerpelt en KV Sasja.

In de schaduw van Volendam ontvangt Targos/Bevo Fiqas/Aalsmeer. In Panningen kan de thuisploeg, evenals Volendam, op zestien punten komen. Daarmee nadert de formatie van Harold Nusser de aanstaande tegenstander. Met drie duels te spelen is de indeling voor de strijd om het landskampioenschap geen uitgemaakte zaak.

Advertentie

Kritiek
In Zuid-Limburg ontvangt OCI-Lions Hurry-Up. Een wedstrijd tussen de eerste en tweede Nederlandse club van de BENE-League. De formatie van Mark Schmetz heeft aan een puntje genoeg zich te kwalificeren voor de Final4. Wanneer de Limburgers zich weten te plaatsen treffen ze in het finaleweekend liefst drie Belgische clubs.

De indeling van de beide kampioenspoules is openlijk bekritiseerd. Zo noemde Martin Vlijm, coach van JMS/Hurry-Up, het een loterij. Als mogelijke kampioen van de eredivisie komt Oosting/E&O terecht in de sterke groep B, terwijl runner-up AES/Arnhem in groep A het minder sterke KWS/Quintus treft.

Tussenstand BENE-League:
7. JMS/Hurry-Up 19-20
8. Fiqas/Aalsmeer 19-16
9.* Kras/Volendam 19-14
10. Targos/Bevo 19-14

* Vierde Nederlandse club in de BENE-League

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie