Skip to main content

Röttger neemt tijd bij vinden volgende bondscoach

By 4 januari 2022januari 11th, 2022Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Tot het einde van zijn periode als technisch directeur van het NHV in de zomer krijgt Sjors Röttger (66) de belangrijke taak een nieuwe bondscoach voor de Oranjedames te vinden. “Onder meer de mening van de spelersraad wordt meegenomen.”

Advertentie

Op oudjaarsdag deelde de bond mee niet met Monique Tijsterman door te gaan. Röttger neemt tijd voor de zoektocht naar een nieuw gezicht voor de groep. “Bij verandering moet je, je niet haasten. Dat hebben we van het verleden geleerd”, legt de technisch directeur van het NHV uit.

Doordacht te werk gaan
“Na negen jaar één bondscoach te hebben gehad hebben we in drie kortere periodes drie verschillende coaches gehad. Met het oog op de toekomst, bijvoorbeeld het WK in eigen land in 2025, is het verstandig goed en doordacht te werk te gaan”, vervolgt Röttger.

Tussen 2015 en 2019 behaalden de Oranjedames vijf medailles waaronder goud op het WK in Kumamoto. Op de afgelopen drie eindtoernooien kwam de nationale ploeg niet verder dan de kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio. Daarna werd Manu Mayonnade voor Tijsterman ingeruild.

Op mondiaal niveau mee
Volgende week gaat Röttger aan de slag met de profielschets waaraan de nieuwe trainer/coach van het Nederlands damesteam moet voldoen. Hij besluit: “Daarbij ga ik goed luisteren naar verschillende stakeholders. Onder meer de mening van de spelersraad wordt meegenomen. Wat heeft de damesploeg de aankomende jaren nodig om op mondiaal niveau mee te kunnen?”

Op 3 maart komen de Oranjedames weer in actie. In het kader van de kwalificatie voor het EK 2022 wordt in Krefeld tegen de Duitsers gespeeld.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie