Runner-up LIONS klopt buur, remise Aalsmeer

Runner-up LIONS heeft in de BENE-League buur Bevo geklopt: 33-38. De fusieploeg blijft door de derbyzege tweede.

Één helft lang kon de thuisploeg in het geel-blauw met LIONS mee. Na 18-19 bij rust stond het even gelijk (20-20). Robin Leunissen (foto) en Rob Schmeits zorgden voor de nieuwe voorsprong van de gasten.

28-28
In Panningen liep het verschil heel even op tot 21-24 en kwam Bevo een laatste keer knap terug tot 28-30. De vierde, vijfde en zesde van Ivo Steins betekende de late beslissing in Noord-Limburg (30-35).

Ondanks een gelijkspel in Eupen blijft Aalsmeer derde. De formatie van Bert Bouwer bleef in België op 28-28 (12-13) steken. Ook geen zege voor de aanstaande opponent van Aalsmeer: Hurry-Up.

Tot en Miedema
Koploper Achilles Bocholt bleek in Zwartemeer niet te verslaan: 27-35 (14-17). Namens de thuisploeg in het oranje-zwart keepte Boris Tot een sterke eerste helft en kwam Patrick Miedema tot tien goals tegen Achilles Bocholt. In Drenthe maakten Jeroen de Beule en Ilyas D’Hanis er namens de Belgische gasten ieder acht.