Skip to main content

Runner-up Quintus slaat aanval van BFC af

Door belager BFC in eigen huis te verslaan blijft Quintus tweede in de eredivisie en daarmee de eerste achtervolger van titelfavoriet Houten: 32-28.

Advertentie

Marc de Vreede, Jordan Beukman (foto) en Martijn Meijer namens de Limburgers vanaf zeven meter bepaalden de ruststand in Kwintsheul op 17-13. In Zuid-Holland troffen gisteravond de nummers twee en vier van de ranglijst elkaar.

Opnieuw Beukman
Na 21-19 liep Quintus weer uit. Topschutter Beukman maakte de 24-19 waarna BFC weer aan zet was. Routinier Meijer zorgde met nog dertien minuten op de klok voor de aansluiting (25-24). Opnieuw Beukman gaf de thuisploeg in het wit-groen wat lucht.

In de spannende slotfase toonde Quintus zich de sterkere partij. De 31-27 van Timo Blom werkte bevrijdend voor de formatie van scheidend hoofdtrainer Ruben Schelbert en het Heulse thuispubliek. Het vliegertje van Rick van Ravesteijn op René de Bakker was de kers op de taart.

37-20
Zo blijft het gat tussen Quintus en lijstaanvoerder Houten intact: 43 om 40 punten. De Utrechters rekenden gelijktijdig af met de reserves van Bevo: 37-20.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie