Skip to main content

Sagosen, Kristopans en Janc kleuren transferzomer

By 4 augustus 2020Voorpagina

Mondiale topploegen hebben de afgelopen maanden de selectie op sterkte gebracht. Soms krijgt eigen jeugd een plekje in de wedstrijdselectie, soms komt een toptransfer eraan te pas. Een overzicht van een aantal interessante deals.

Advertentie

De toptransfer van deze zomer is ongetwijfeld die van Sander Sagosen. De Noorse ster ruilt PSG in voor de Bundesliga. De spelmaker heeft een contract getekend bij de kampioen van Duitsland: THW Kiel.

Dainis Kristopans verhuist op zijn beurt naar Parijs. Na een kort dienstverband bij Füchse Berlin gaat de Letse reus, meermaals opponent van Oranje, aan de slag bij PSG. Eerder stond Kristopans onder contract bij onder meer Meshkov Brest en RK Vardar

Pikken in Duitsland
Nog een bekende van Nederland in dit overzicht: Blaz Janc. De rappe rechterhoekspeler van Slovenië gaat spelen in de clubkleuren van FC Barcelona. Hij komt over van de Vive Kielce en stond de afgelopen jaren met Slovenië meermaals tegenover Oranje.

Advertentie

Lukas Nilsson uit Zweden is deze transferzomer onderdeel geworden van een ouderwets ‘pikken’ in Duitsland. Waar Mads Mensah Larsen van Rhein-Neckar Löwen naar SG Flensburg-Handewitt gaat, sluit de linkeropbouwer van THW Kiel aan bij de concurrent in het donkerblauw-geel. De komst van Mensah Larsen gaat tevens gepaard met het vertrek van Michal Jurecki (KS Azoty-Pulawy) en Simon Jeppsonn (HC Erlangen).

Noors avontuur
Het Noorse Elverum, deelnemer aan de Champions League, verbaasde vriend en vijand door Luc Abalo te contracteren. Met het oog op de Olympische Spelen zocht de hoekspeler van Frankrijk een club en die heeft hij bijzonder genoeg gevonden in Noorwegen. Abalo traint om de kosten van zijn transfer naar Elverum te drukken nog een tijdje mee met zijn oude club PSG.

In Hongarije kreeg landstitelhouder Vezsprem de moeilijke taak legende onder de lat Arpad Sterbik te vervangen. Hij stopt en ook de Champions League-club heeft in Parijs geshopt. Europees kampioen Rodrigo Corrales, die op het EK in Trondheim nog een plaag voor de Oranjemannen bleek, sluit aan bij de Hongaarse club.

Foto: FotoReza

Advertentie