Samenvatting: Achilles Bocholt wint BENE-League

By 26 februari 2017BENE-league, Voorpagina

OCI-Lions is er niet in geslaagd de finale van de BENE-League te winnen. In Hasselt was de jonge ploeg van Mark Schmetz dichtbij de titel, maar zag uiteindelijk toch Achilles Bocholt  met de winst vandoor gaan: 37 – 38.

Lions wist zich als enige Nederlandse club te plaatsen voor de Final4. Voor de Zuid-Limburgers was het de vierde keer dat ze om de titel mochten strijden. Alleen in 2015 wisten de leeuwen de finale te winnen.

Doelpuntenfestijn
Het was een waar doelpuntenfestijn in Hasselt. Bij rust waren er al 42 doelpunten gescoord (21 – 21). In de tweede helft nam Bocholt meer het initatief en pakte zeven minuten voor het eind een voorsprong van twee goals (32 – 34). Onder andere een ongelukkige tijdstraf voor Alec Smit zorgde ervoor dat Lions niet meer kon terugkomen in de wedstrijd.