Skip to main content

Samenwerking Houten en Nieuwegein stopt

De samenwerking tussen Houten en Nieuwegein stopt. Dat meldt Martin Veldhuizen in het AD. 

Advertentie

In 2018 zocht eerste divisionist Nieuwegein hulp bij provinciegenoot Houten. Onder de naam NHC, Nieuwegein Houten Combinatie, brachten beide clubs de afgelopen twee seizoenen in zowel de eerste als tweede divisie een team op de been.

Het NHV laat toe dat verenigingen maximaal drie jaar samen mogen werken alvorens er wel of niet volledig gefuseerd moet worden. Daardoor zijn Houten en Nieuwegein in het tweede jaar van het samenwerkingsverband aan het denken gezet.

Cultuur
“De cultuur tussen onze verenigingen is verschillend. De selectieteams van Houten zijn topsportgericht, wij kiezen meer voor de breedtesport en willen zo hoog mogelijk handballen. Een definitieve fusie zie ik daarom niet zitten. En omdat het nog onzeker is op welk niveau onze teams volgend seizoen uitkomen, moesten wij versneld een keuze maken. Vandaar dat wij de samenwerking nu al stoppen”, legt voorzitter van Nieuwegein Gertjan Portman uit in het AD.

Advertentie

Portman vervolgt: “Degradeert Houten uit de BENE-League, dan vertrekt een aantal spelers, anderen zullen stoppen. De spelers die overblijven gaan dan met een deel van het huidige NHC 1 als Houten in de eredivisie uitkomen. De overige spelers van NHC 1 en NHC 2 worden dan NHC 1, waardoor het tweede combinatieteam vervalt. Dat betekent dat we noodgedwongen de licentie in de tweede divisie moeten opgeven en dat willen wij niet. Door nu al uit elkaar te gaan, houden we in elk geval die licentie intact.”

Licentie
Hoewel de licentie voor de eerste divisie formeel van Nieuwegein is en die van de tweede divisie voor Houten is een ruil wat Portman betreft bespreekbaar. “Mits NHC 2 zich in de tweede divisie handhaaft. Het gaat ons zeker lukken om volgend seizoen voor dat niveau een team op de been te brengen, maar wij willen met Nieuwegein niet in de hoofdklasse uitkomen.”

Foto: FotoReza

Advertentie