Skip to main content

SC Magdeburg pakt landstitel terug, afscheid Gensheimer

SC Magdeburg mag zich weer een jaar lang het beste team van Duitsland noemen. De Bundesliga-club heroverde vanavond de landstitel.

Advertentie

Bij Rhein-Neckar Löwen had SC Magdeburg aan een punt genoeg om met nog één speelronde te gaan runner-up Füchse Berlin voor te blijven. De Duitse koploper en kampioen van 2022 overtuigde: 21-34.

Tranen bij oud-international
Halverwege stond het al 11-19 voor SC Magdeburg. Hoekspelers Daniel Pettersson (foto) en Matthias Mussche misten op vreemde bodem beiden niet. Ze scoorden respectievelijk zes en vier keer voor de lijstaanvoerder.

De partij in speelronde 33 stond voor de thuisploeg in teken van het afscheid van Uwe Gensheimer. De voormalig international van Duitsland speelde voor het laatst voor het publiek van Rhein-Neckar Löwen en verliet twee minuten voor het eind geëmotioneerd en onder luid applaus het veld.

Champions League
Füchse Berlin, dat verrassend onderuit ging tegen degradatiekandidaat Bergischer HC (29-30), is als nummer twee van de Bundesliga zeker van het andere ticket voor de Champions League. Voor het eerst in jaren zal THW Kiel na de zomer in het Europese toptoernooi ontbreken.

Plaats drie wordt door SG Flensburg-Handewitt bezet. De winnaar van de EHF European League verloor vanavond van VfL Gummersbach (28-34), Tom Jansen ontbrak, en verdedigt in de laatste speelronde in Duitsland twee punten voorsprong op nummer vier THW Kiel.

Foto: FotoReza

Advertentie