Skip to main content

Schaal en promotie voor fusieploeg WHC/Hercules

By 24 februari 2019Eerste Divisie, Voorpagina

WHC/Hercules is kampioen van de eerste divisie. Door een zege op streekgenoot HVV’70 is de Haagse fusieploeg niet meer in te halen en komt het na de zomer uit op eredivisieniveau. 

Advertentie

In Voorschoten trok WHC/Hercules in de derby tegen HVV’70 aan het langste eind. De formatie van Zsigmond Makay kon bij 17-19 de champagne ontkurken.

Ondanks een zege van belager Olympia’89/DOS’80, de Noord-Brabanders versloegen GHV met 30-33, is WHC/Hercules niet meer in te halen. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de kloof acht punten. In drieëntwintig wedstrijden wonnen de Zuid-Hollanders liefst negentien keer.

Samenwerking
Zo komt de fusieploeg na de zomer uit in de eredivisie. Een jaar geleden besloten eerste divisionist WHC en het naar de tweede divisie gedegradeerde Hercules de handen ineen te slaan. Promotie is het gevolg van de samenwerking.

Play-offs
Voor de achtervolgers rest de play-offs. Vier periodekampioenen strijden samen met de slechtste twee clubs uit de eredivisie om één ticket in de hoogste nationale competitie. Door de degradatie van Quintus vanuit de BENE-League naar de eredivisie zal ook de Heulse reserveploeg – de huidige nummer voorlaatst in de eredivisie – afzakken, waardoor de promotie- en degradatiestrijd nog helemaal open ligt.

Foto: IMV-Fotografie

Advertentie