Skip to main content

Schagen blijft in de Bundesliga

International Bobby Schagen (31) heeft zijn aflopende contract bij TBV Lemgo met twee jaar verlengd.

Advertentie

De rechterhoekspeler blijft tot en met 2024 in de Bundesliga. Als negentienjarige trok Schagen, aanvoerder van het Nederlands team, al naar Duitsland. Eerder speelde hij onder meer voor HSG Nordhorn-Lingen, TuS N-Lübbecke en TVB 1898 Stuttgart.

Met TBV Lemgo wist Schagen in de lente de DHB Pokal te winnen. Door het hoogtepunt in de clubcarrière van de Amsterdammer spelen de blauw-witten, waar landgenoot Niko Blaauw vanaf het nieuwe seizoen ook deel uitmaakt van de hoofdmacht, in de EHF European League.

In januari 2022 hoopt Schagen voor de tweede keer met Oranje uit te komen op het EK. In 2020 debuteerde de nationale ploeg op het hoogste podium van het continent en ook voor de aanstaande editie is Nederland geplaatst.

Waar Schagen langer blijft, moet TBV Lemgo het volgend jaar stellen zonder Jonathan Carlsbogard. De jonge Zweed maakt gebruik van een optie in zijn contract voor 2023 bij de Duitsers te vertrekken. Carlsbogard staat in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer THW Kiel en PSG.

Foto: FotoReza

Advertentie