Skip to main content

Schagen blijft tot 2026 in Duitsland: “Ze zien in mij een teamspeler”

International Bobby Schagen (33) heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract bij zijn club TBV Lemgo gezet. De rechterhoekspeler blijft tot 2026 in Duitsland.

Advertentie

De vorige verbintenis van Schagen bij de Bundesliga-club liep in 2024 af. “Dit is heel fijn. Ik mag nog twee jaar in de sterkste competitie van de wereld spelen. Dat blijft een eer”, vertelt de Oranjeheer. 

“Ze zien in mij een teamspeler. Heb de afgelopen jaren op meerdere posities gespeeld en ook ben ik inmiddels een van de ervaren spelers binnen de groep”, gaat Schagen verder. “De lengte voor het contract, twee jaar, kwam voor mij redelijk verrassend.”

Familiaire club
TBV Lemgo opende de gesprekken met Schagen in de week dat de Amsterdammer aan zijn voet werd geopereerd. “Vorig seizoen was niet het makkelijkste jaar. Ik heb veel lichamelijke dingen gehad, vooral met de voet. Toen heb ik wel nagedacht of ik dit nog langer zou willen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik graag nog wat wil laten zien.”

Advertentie

“Ik kan tot mijn 36ste door in de Bundesliga en dat is ook wel vet, toch?”, is de conclusie van Schagen. “TBV Lemgo is een fijne club. Het is best familiair en we hebben een relaxte trainer. Daarnaast is de club niet ver van de Nederlandse grens. Ik heb al meerdere clubs in dit land gehad en wil niet meer verhuizen.”

Versteijnen en Houtepen
Voor Schagen tekende ook landgenoot Niels Versteijnen bij, bij de blauw-witten. Hij blijft tevens tot en met 2026 bij TBV Lemgo. Spelmaker Thomas Houtepen gaat tot en met tenminste 2025 door bij de nummer acht van het afgelopen Bundesliga-seizoen.

Foto: FotoReza

Advertentie