Skip to main content

Schenk ruilt LIONS in voor Visé

Na één seizoen gaat Rudi Schenk LIONS verlaten. De 31-jarige goalie heeft een contract getekend bij competitiegenoot Visé uit Wallonië.

Advertentie

Na vier seizoenen bij het Belgische Callant Tongeren keerde Schenk afgelopen zomer terug bij LIONS. Onder de lat bij de Limburgers maakte hij in de BENE-League veel indruk. Tot een prijs heeft de vorm van Schenk niet geleid.

Visé meldde zich onlangs voor Schenk. “Een club die al jarenlang voetje voor voetje stappen zet en voor volgend jaar nog een extra impuls zocht. Ik vind het een mooie uitdaging”, laat Schenk weten. “Het is een club die enorm graag prijzen winnen wilt en daar al jaren naar toe werkt.”

Finale
Voor het eerst in de clubhistorie plaatste Visé zich dit seizoen voor de finale van de BENE-League. Bij de laatste vier waren de wit-blauwen te sterk voor LIONS. In de eindstrijd moest de formatie van Korneel Douven, die in Nederland de opleiding Mastercoach volgen gaat, buigen voor Achilles Bocholt.

Domper
Voor LIONS is het vertrek van Schenk logischerwijs een fikse domper. Samen met Luuk Hoiting had de fusieclub dit seizoen de beschikking over twee BENE-Leaguewaardige sluitposten. Ook Kai Feldmann, Ivar Stavast (ASW Hamm-Westfalen) en Jeroen Roefs (Volendam) verlaten LIONS.

Foto: FotoReza

Advertentie