Skip to main content

Schiften voor de Spelen: Wie wijst Johansson aan?

De voorselectie voor de Olympische Spelen telt zestien speelsters en dat zijn twee te veel. Welke afvallers wijst bondscoach Per Johansson binnenkort aan?

Advertentie

Over zeventien dagen opent het Nederlands team het eindtoernooi in Parijs tegen Angola. Dan staan in de Franse hoofdstad veertien Oranjedames op papier.

Tijdens de oefenwedstrijd in en tegen Zweden zette Johansson vijftien speelsters in. Inger Smits ontbrak in Göteborg. De reden van de absentie van de spelmaker van CSM Bucuresti is nog onbekend.

Op de midden
Overschot zit in de opbouwrij. Van de laatste zestien voor de Olympische Spelen speelt de helft op de opbouw. Bijvoorbeeld: naast Smits kunnen ook Estavana Polman, aanvoerder Lois Abbingh en Larissa Nusser op de midden spelen.

Nikita van der Vliet is op de weg terug van een blessure. Zo maakte ook Kelly Dulfer tegen Zweden beurten op de cirkel. De andere specialist op die positie is Tamara Haggerty van het Hongaarse DVSC Schaeffler.

Even vrij
Naast de wedstrijdgroep van veertien gaan er ook reserves mee naar Frankrijk. Na het trainingskamp in Zweden krijgen kanshebbers voor de laatste keer even vrij om daarna de laatste fase van de voorbereiding op de Spelen in te gaan.

Foto: FotoReza

Advertentie