Skip to main content

Schmeits ruilt LIONS in voor competitiegenoot

Na tien seizoenen in de hoofdmacht ruilt Rob Schmeits (29) LIONS in voor competitiegenoot Sporting Pelt uit België.

Advertentie

De rechterhoekspeler draagt volgend seizoen het rood-wit van de nummer zeven van de BENE-League. Na het jaar zal het failliet verklaarde LIONS stoppen en Schmeits wacht niet op de doorstart van de Limburgers.

“Ik kijk er enorm naar uit om komend seizoen bij Sporting Pelt aan te sluiten en voor meer prijzen te spelen”, aldus Schmeits. Met Belgisch talent Seppe Vandenboer zal hij in Neerpelt de rechterflank bekleden. “Ik kijk er ook naar uit om samen met Seppe een mooi duo te vormen en hoop mijn ervaring in te kunnen zetten om Seppe nóg beter te maken. Maar ik ben ook zelf erg ambitieus en hoop met Sporting Pelt de komende jaren succesvol te zijn.”

Hij vervolgt: “Ik heb in het verleden al meerdere buitenlandse aanbiedingen afgeslagen maar nu ik wat ouder begin te worden wil ik toch nog een keer een avontuur aangaan.”

Twaalf jaar geleden debuteerde Schmeits in LIONS 2 en sinds 2014 maakte de linkspoot deel uit van de hoofdmacht uit Sittard. In het wit-goud won hij alle grote prijzen: de landstitel, beker, BENE-League en Supercup. Ook deed de aanstaande rechterhoekspeler van Sporting Pelt in 2023 mee aan het WK in Polen en Zweden.

Foto: FotoReza

Advertentie