Schmetz en HSG Krefeld komen te kort voor bekerstunt

By 14 september 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Bij 23-21 was het HSG Krefeld van de Limburger Mark Schmetz (foto) gisteravond hard op weg HSG Nordhorn-Lingen uit de DHB Pokal te knikkeren, maar de tweede Bundesliga-club was toch op tijd bij de les: 37-40.

De eerste veertig minuten van het bekerduel in Duitsland waren voor de thuisploeg. De club van oud-bondscoach Schmetz zocht bij 18-16 de eigen kleedkamer op en ook na rust had HSG Krefeld het hoger spelende HSG Nordhorn-Lingen in de tang.

Na 23-21 scoorden de gasten zes keer achter elkaar (23-27) waarna de partij in de tweede ronde van de DHB Pokal beslist was. Namens HSG Nordhorn-Lingen maakte positiegenoot van Sander Visser Maximilian Lux de meeste goals. De aankoop kwam tot twaalf uit dertien.

Door de uitzege is HSG Nordhorn-Lingen één overwinning verwijderd van de achtste finale. HSG Krefeld kan zich richten op de promotiestrijd in de derde Bundesliga.