Skip to main content

Schneider kondigt vertrek aan: “Het was een enerverende ervaring”

By 28 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

De Duitser Lucas Schneider (28) heeft Volendam ingelicht zijn aflopende contract niet te verlengen. Na twee seizoenen gaat de rechteropbouwer in de zomer uit Noord-Holland vertrekken.

Advertentie

Schneider gaat niet in op een nieuw voorstel van Volendam. In 2022 kwam de linkspoot, op de weg terug van een blessure, over van het Duitse TuS Ferndorf. In sporthal Opperdam veroverde hij al snel een basisplaats.

Enerverende ervaring
“Het was een enerverende ervaring om in een ander land op hoog niveau te spelen om de prijzen”, aldus Schneider op de website van Volendam. “De BENE-League heeft zeker gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren een groot potentieel. Ik heb genoten om hier met Volendam aan deel te nemen en te strijden om de nationale titel.”

De Duitser mikt erop spoedig in het oranje-zwart terug te keren om nog één keer alles voor Volendam te geven. Schneider: “Ik wil graag afscheid nemen van iedereen met prijzen en daar ga ik me volledig voor inzetten.”

Final4
Als nummer drie van de BENE-League ligt Volendam op koersvoor de Final4 van de BENE-League. Vorige week werd de ploeg van Geert Hinskens in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld door rivaal Aalsmeer. In de lente start de HandbalNL League.

Foto: FotoReza

Advertentie