Landgenoten belangrijk voor Pelt, nipte thuiszege LIONS

By 5 september 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Het topduel in de BENE-League tussen Bevo en Sporting Pelt is door de Belgen gewonnen. Namens de gasten waren landgenoten op schot.

Bij rust in Panningen had Bevo nog zicht op de zege (16-16). Na de pauze maakte Sporting Pelt het verschil. Robin Schoenaker scoorde in de partij die in 29-34 eindigde liefst acht keer. Aanwinst Bartek Konitz deed daar met elf nog een schepje bovenop.

31-30 na 25-26
Ook twee punten voor LIONS dat bij 31-30 het verlossende eindsignaal hoorde. Bij 13-6 leken de Zuid-Limburgers de BENE-League met een simpele thuiswedstrijd te starten. Hurry-Up kwam onder aanvoering van achtvoudig doelpuntenmaker René Jaspers terug tot 16-14 en zelfs 25-26.

In de slotfase maakte Joris Baart van afstand het verschil. In Sittard moest LIONS het voor het eerst stellen zonder doelman Luuk Hoiting die tegen de Zwartemeerders als keeperstrainer op de bank zat. Bram Kleijkers, nieuweling Jens Dijkstra – één strafworp – en Scott de Hoogh verschenen tussen de Limburgse palen.

Dennis Schellekens
Volendam heeft een punt uit Wallonië meegenomen. Tegen kampioenskandidaat Visé stonden de gasten uit het vissersdorp, waar doelman Dennis Schellekens in vorm was, met 12-16 voor. Na zestig minuten deelden beide BENE-Leagueploegen de punten: 30-30.